Corrigeren van foutieve opname voertuig in bedrijfsvoorraad

Heeft u een voertuig ten onrechte opgenomen in uw bedrijfsvoorraad, dan moet u direct een verzoek sturen naar de RDW om deze aanmelding te corrigeren. Dit kunt u doen met het formulier ‘Correctiemelding bedrijfsvoorraad’. U vraagt hiermee de RDW om de onterechte aanmelding ongedaan te maken.

Voertuig per ongeluk voor sloop aangemeld

Heeft u het voertuig inmiddels per ongeluk voor sloop aangemeld, dan moet u dat eerst weer ongedaan maken. Voor meer informatie ga naar 'Verkeerd voertuig voor demontage aangemeld'. 

Correctiemelding indienen

 1. U downloadt het formulier 'Correctiemelding bedrijfsvoorraad' (pdf, 102kb);
 2. U moet het formulier samen met de voormalige geregistreerde eigenaar/houder invullen en ondertekenen;
 3. Stuur het formulier samen met de documenten (zie onder 'documenten die u moet meesturen') binnen 2 weken naar:
  RDW unit APR
  Postbus 30.000
  9640 RA VEENDAM
 4. De RDW stuurt u en de voormalig geregistreerde eigenaar/houder, als het verzoek compleet is, binnen 5 werkdagen per post een bevestiging van de correctie.

Documenten die u moet meesturen

 • Voor een natuurlijk persoon - kopie van een geldig Nederlands rijbewijs óf kopie van een geldig paspoort óf geldige ID-kaart.
 • Voor een rechtspersoon - kopie van een geldig Nederlands rijbewijs óf kopie van een geldig paspoort of geldige ID-kaart van tekenbevoegde en een kopie van een uittreksel van de Kamer van Koophandel (KvK).
 • Voor een erkenninghouder Bedrijfsvoorraad (bij online overschrijven tussen bedrijfsvoorraden) - kopie van de bedrijfspas van de verkopende partij.

Aanvragen binnen 2 weken

Aanvragen die 2 weken na de gemaakte fout bij de RDW binnenkomen, worden niet in behandeling genomen. Het voertuig moet dan opnieuw worden overgeschreven op naam van de eigenaar/houder.

Als u vaak gebruik maakt van deze procedure, kan dat gevolgen hebben voor uw erkenning bedrijfsvoorraad.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

niet goed erg goed