RDW-Voertuigrapport aanvragen door erkenninghouder

Als erkenninghouder kunt u RDW-Voertuigrapporten aanvragen van de voertuigen die in uw bedrijfsvoorraad staan. Het rapport biedt een overzicht van de belangrijkste gegevens van het voertuig, zoals de tellerstandhistorie en -oordeel, voertuigeigenschappen en de APK-geschiedenis. Door het RDW-Voertuigrapport aan te bieden aan mogelijke kopers, geeft u hen inzicht en zekerheid over de tellerstand van een (bedrijfs)auto of motor.
  • Heeft u als provider A2SP, RDC of VWE? Bij het in de bedrijfsvoorraad zetten van een voertuig kunt u zelf aangeven of u een RDW-Voertuigrapport wilt ontvangen. Deze staat dan in uw zogenoemde ORB- antwoordbericht.
  • Heeft u een andere provider of wilt u een nieuw RDW-Voertuigrapport opvragen? Dan kan dit via de dienst 'RDW-Voertuigrapport aanvragen'. U kunt alleen een RDW-Voertuigrapport opvragen voor personenauto’s, lichte bedrijfsauto’s of motoren die in uw bedrijfsvoorraad staan.
  • Deze dienst kunt u alleen gebruiken als u de RDW-erkenning 'Bedrijfsvoorraad' heeft. Wilt u een erkenning Bedrijfsvoorraad aanvragen of meer informatie daarover? Ga dan naar Bedrijfsvoorraad aanvragen.
  1. Log met uw RDW-certificaat in via de knop ´RDW-voertuigrapport aanvragen voor voertuigen in bedrijfsvoorraad´.  
  2. Vul de gevraagde gegevens in.
  3. Als de aanvraag verwerkt is, ziet u een link naar uw ‘Orderhistorie’.
  4. Download het RDW-Voertuigrapport en print deze uit.
  5. Op het RDW-Voertuigrapport staan de tellerstanden met 1 van 3 mogelijke oordelen: logisch, onlogisch of geen oordeel. Meer informatie over de oordelen.
  6. U kunt ook op een later moment het rapport weer opvragen. Kijk daarvoor in uw orderhistorie. Het rapport blijft 40 dagen beschikbaar.
 • Als u wilt, kunt u de RDW-Voertuigrapporten van de voertuigen in uw bedrijfsvoorraad openbaar maken. Occasionwebsites kunnen dan de voertuigrapporten toevoegen aan uw online advertenties. 

  Toestemming geven

  Uw voertuigrapporten openbaar maken, gaat als volgt:

  1. Log in op Mijn RDW Zakelijk
  2. Druk op de knop Toestemming geven onder het kopje Toestemmingen.
  3. Daarmee geeft u toestemming om de RDW-Voertuigrapporten van al uw (toekomstige) voertuigen in uw bedrijfsvoorraad openbaar te maken.

  Let op: Als u toestemming heeft gegeven, kunnen gegevens uit een openbaar rapport door anderen verspreid/gebruikt worden. Dit kan ook nog gebeuren nadat uw toestemming is gestopt.

  Toestemming stoppen

  Wilt u de RDW-Voertuigrapporten niet meer via ons openbaar maken? Dat gaat als volgt:

  1. Log in op Mijn RDW Zakelijk
  2. Druk op de knop Toestemming stoppen onder het kopje Toestemmingen.

  Let op: Stopt de registratie van een voertuig in de bedrijfsvoorraad (bijvoorbeeld bij verkoop)? Dan bieden wij het voertuigrapport van dat voertuig automatisch niet meer openbaar aan. Uw toestemming geldt dan niet meer voor dat voertuig.

 • Het RDW-Voertuigrapport is gratis. 
  • Volledig overzicht van tellerstandhistorie, inclusief data van registratie
  • Laatst geregistreerde tellerstand. 
  • Tellerstandoordeel (indien logisch met keurmerk) (alleen bij personen- en bedrijfsauto's). Bij motoren geven wij geen oordeel over de tellerstanden. Er zijn nu nog te weinig standen bekend om een betrouwbaar oordeel te kunnen geven. 
  • Algemene voertuiginformatie zoals voertuigcategorie, merk, handelsbenaming, brandstof, catalogusprijs, vervaldatum APK, datum aanvang laatste tenaamstelling, datum 1e toelating, datum 1e afgifte Nederland, maximum te trekken massa en brandstofverbruik
  • Geschiedenis aantal eigenaren (anoniem met tijdsperioden)
  • APK geschiedenis inclusief reparatie- en adviespunten 
  • Mogelijke terugroepactie-indicator
  • Geschiedenis voertuigstatussen (bijvoorbeeld sloop of export)

  Voorbeeld RDW-Voertuigrapport met verschillende oordelen

  Voorbeeld RDW-Voertuigrapport voor motoren

  RDW-Voertuigrapport motor voorbeeld (pdf, 147kb)

 • Kunt u het RDW-Voertuigrapport niet online aanvragen? Stuur dan een mail naar [email protected].

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed