RDW-Voertuigrapport aanvragen door erkenninghouder

Een RDW-Voertuigrapport vraagt u gratis aan voor voertuigen die in uw bedrijfsvoorraad staan. Door dit rapport aan te bieden aan mogelijke kopers geeft u hen inzicht en zekerheid over de tellerstand van een (bedrijfs)auto of motor. Het biedt namelijk een overzicht van de huidige en historische tellerstanden en een oordeel over de reeks tellerstanden.
  • Heeft u als provider A2SP, RDC of VWE? Bij het in de bedrijfsvoorraad zetten van een voertuig kunt u zelf aangeven of u een RDW-Voertuigrapport van ons wilt ontvangen. Deze staat dan in uw zogenoemde ORB- antwoordbericht.
  • U kunt alleen een RDW-Voertuigrapport opvragen voor personenauto’s, lichte bedrijfsauto’s of motoren die in uw bedrijfsvoorraad staan.
  • U kunt alleen een RDW-Voertuigrapport bij ons aanvragen als u de erkenning 'Bedrijfsvoorraad' heeft. Ga voor meer informatie naar Bedrijfsvoorraad aanvragen.
  1. Log met uw RDW-certificaat in via de knop ´RDW-voertuigrapport aanvragen´.  
  2. Vul de gevraagde gegevens in.
  3. Als de aanvraag verwerkt is, ziet u een link naar uw ‘Orderhistorie’.
  4. Download het gratis RDW-Voertuigrapport en print deze uit.
  5. Op het RDW-Voertuigrapport staan de kilometerstanden met 1 van 3 mogelijke oordelen: logisch, onlogisch of geen oordeel. Meer informatie over de oordelen.
  6. U kunt ook op een later moment het rapport weer opvragen. Kijk daarvoor in uw orderhistorie. Het rapport blijft 40 dagen beschikbaar.
 • Als u wilt, kunt u de RDW-Voertuigrapporten van de voertuigen in uw bedrijfsvoorraad openbaar maken. Occasionwebsites kunnen dan de voertuigrapporten toevoegen aan uw online advertenties. 

  Toestemming geven

  Uw voertuigrapporten openbaar maken, gaat als volgt:

  1. Log in op Mijn RDW Zakelijk
  2. Druk op de knop Toestemming geven onder het kopje 'Toestemmingen'.
  3. Daarmee geeft u toestemming om de RDW-Voertuigrapporten van al uw voertuigen in uw bedrijfsvoorraad (voertuigen die u nu heeft en toekomstige) openbaar te maken.

  Let op: Als u toestemming heeft gegeven, kunnen gegevens uit een openbaar rapport door anderen verspreid/gebruikt worden. Dit kan ook nog gebeuren nadat uw toestemming is gestopt.

  Toestemming stoppen

  Wilt u de RDW-Voertuigrapporten niet meer via ons openbaar maken? Dat gaat als volgt:

  1. Log in op Mijn RDW Zakelijk
  2. Druk op de knop Toestemming stoppen onder het kopje 'Toestemmingen'.

  Let op: Stopt de registratie van een voertuig in de bedrijfsvoorraad (bijvoorbeeld bij verkoop)? Dan bieden wij het voertuigrapport van dat voertuig automatisch niet meer openbaar aan. Uw toestemming geldt dan niet meer voor dat voertuig.

 • Het RDW-Voertuigrapport is gratis. 
  • Volledig overzicht van tellerstandhistorie, inclusief data van registratie
  • Laatst geregistreerde tellerstand. 
  • Tellerstandoordeel (indien logisch met keurmerk) (alleen bij personen- en bedrijfsauto's). Bij motoren geven wij geen oordeel over de tellerstanden. Er zijn nu nog te weinig standen bekend om een betrouwbaar oordeel te kunnen geven. 
  • Algemene voertuiginformatie zoals voertuigcategorie, merk, handelsbenaming, brandstof, catalogusprijs, vervaldatum APK, datum aanvang laatste tenaamstelling, datum 1e toelating, datum 1e afgifte Nederland, maximum te trekken massa en brandstofverbruik
  • Geschiedenis aantal eigenaren (anoniem met tijdsperioden)
  • APK geschiedenis inclusief reparatie- en adviespunten 
  • Mogelijke terugroepactie-indicator
  • Geschiedenis voertuigstatussen (bijvoorbeeld sloop of export)

  Voorbeeld RDW-Voertuigrapport met verschillende oordelen

  Voorbeeld RDW-Voertuigrapport voor motoren

  RDW-Voertuigrapport motor voorbeeld (pdf, 147kb)

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed