Voertuiginformatie voor zakelijke markt

Over deze onderwerpen kunt u gegevens raadplegen:

  • Voertuig & APK
  • Eigenschappen
  • Verbruik & Milieu
  • Historie

Het gaat hier niet om persoonsgegevens.

Registratie bij de RDW

Om gebruik te kunnen maken van de Webbased variant (geldt niet voor XML), moet u als zakelijke klant of als erkenninghouder geregistreerd staan bij de RDW. Staat u dat niet, ga dan naar 'Registreren bij de RDW'.

Webbased variant

Bij de webbased versie van deze dienst kunt u de voertuiggegevens direct en gemakkelijk online inzien. U hoeft hier zelf niets voor te bouwen in uw systeem. U betaalt voor elk voertuig waarvan u de gegevens wilt raadplegen.
Omschrijving Kosten
Opvragen voertuiggegevens via rdw.nl (OVI-zakelijk) €0,16

Voor deze dienst hoeft u geen toegangskosten te betalen. Ga naardeze link opent in een nieuw venster 'Voertuiggegevens raadplegen'  om de voertuiggegevens op te vragen.

XML variant

Het is ook mogelijk voertuiggegevens rechtstreeks te importeren in uw eigen bedrijfsapplicatie of internetpagina. Hiervoor heeft de RDW een XML-berichtuitwisseling ontwikkeld. Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet u eerst zelf een koppeling bouwen met uw bedrijfsapplicatie. Voor deze variant betaalt u eenmalig toegangskosten. Voor elk voertuig waarvan u de gegevens raadpleegt, betaalt u een vast bedrag.
Omschrijving Kosten
Online aansluiting tbv opvragen gegevens uit kentekenregister/verzekeringsregister €527,85
Online opvragen voertuiggegevens via XML (OVI-zakelijk) €0,06
Voor meer informatie over de XML-variant ga naar Voertuiggegevens raadplegen via XML.