Eendagskentekenbewijs aanvragen

Als u een voertuig laat keuren bij de RDW, dan heeft u mogelijk een eendagskentekenbewijs nodig. Met dit kentekenbewijs kunt u op de dag van de keuring vanaf uw zakelijke adres heen en weer rijden naar het keuringsstation. 
 • (Link)

  Wat u eerst moet weten

  Heeft uw bedrijf een RDW-certificaat? Dan kunt u het eendagskentekenbewijs direct aanvragen bij het maken van uw keuringsafspraak

  Heeft uw bedrijf geen RDW-certificaat? Lees dan hier verder hoe u het eendagskentekenbewijs met uw eHerkening kan aanvragen. 

  Voor een eendagskentekenbewijs gelden de volgende voorwaarden: 

  • alleen geldig op de dag van de keuring
  • alleen in Nederland geldig
  • alleen aan te vragen in combinatie met een keuringsafspraak
 • (Link)

  Zo werkt het

  1. U heeft een keuringsafspraak gemaakt.
  2. U vraagt het eendagskentekenbewijs aan via de knop ‘eendagskentekenbewijs aanvragen met eHerkenning'.
  3. Na het invullen van de gevraagde gegevens ontvangt u per mail een bevestiging van de aanvraag. Daarin vindt u een link naar uw eendagskentekenbewijs en aanvullende informatie.
  4. Het kenteken moet op kentekenplaten op uw voertuig komen. Deze witte kentekenplaten mag u zelf (van karton bijvoorbeeld) maken. Hierop zet u het kenteken met zwarte stift die niet uit te wissen is. De kentekenplaten moeten ook bij slecht weer leesbaar blijven.
  5. Op de dag van de keuring mag u met het eendagskenteken vanaf het Nederlandse adres waar het voertuig staat naar het keuringsstation rijden en weer terug.
   Uw voertuig moet in Nederland verzekerd zijn op de dag van de keuring en veilig zijn om mee te rijden.
  6. U moet het eendagskentekenbewijs bij u hebben als u op de openbare weg rijdt.