Kentekenbewijs of tenaamstellingscode niet ontvangen

Heeft u onlangs een kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) of tenaamstellingscode aangevraagd en deze niet binnen 5 werkdagen ontvangen, dan kunt u dit via een formulier bij de RDW melden. Dat geldt ook als u een voertuig heeft gekocht, op uw naam heeft laten overschrijven en geen kentekencard en/of tenaamstellingscode heeft ontvangen.

De RDW neemt de aanvraag van een nieuwe kentekencard of tenaamstellingscode niet in behandeling als u deze 3 maanden na afgifte van de originele documenten heeft ingediend. Heeft u de aanvraag ná 3 maanden gedaan, dan moet u een vervangende kentekencard of tenaamstellingscode aanvragen.

Staat het voertuig op naam van een particulier? Ga dan naar het artikel Kentekencard of tenaamstellingscode niet ontvangen. Staat het voertuig op naam van een erkend bedrijf of in de bedrijfsvoorraad? Dan moet u een kopie van de bedrijfspas meesturen. Heeft u geen bedrijfspas, dan is een uittreksel van de Kamer van Koophandel ook voldoende.

De tekenbevoegde van het bedrijf moet het formulier invullen of een geschreven machtiging als bijlage toevoegen.

Niet ontvangen documenten doorgeven aan de RDW

Om aan te geven dat u een document niet heeft ontvangen, neemt u de volgende stappen:

  • De tekenbevoegde van het bedrijf vult het formulier 'niet ontvangen documenten - zakelijk' volledig in
  • Voeg eventuele bijlagen toe
  • Klik op verzenden
  • Als alles akkoord is, stuurt de RDW u binnen 5 werkdagen een nieuw document

Belangrijk

Staat het voertuig in de bedrijfsvoorraad van uw erkende bedrijf, dan ontvangt u nooit een tenaamstellingscode van de RDW. U ontvangt ook geen tenaamstellingscode als uw voertuig eigendom is van een lease- of financieringsmaatschappij. In het kentekenregister is dan bij het kenteken een verstrekkingsvoorbehoud geplaatst. Dit houdt in dat de lease- of financieringsmaatschappij altijd de tenaamstellingscode ontvangt.