Uitleessoftware voor chip

De RDW stelt gratis software beschikbaar om de chip op de kentekencard uit te lezen. Dit biedt softwaremakers de kans om software te ontwikkelen die de voertuiggegevens op de chip uitleest en deze geschikt maakt voor verder gebruik. Het uitlezen van de chip kan met behulp van een smartcardreader en de bijbehorende software.

Open source

De software wordt als open source-software aangeboden. Dat is programmatuur waarvan de broncode in te kijken en te veranderen is. Open source biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om een programma aan te passen en te optimaliseren voor eigen gebruik. De software is te vinden op het het softwareplatform Github. Alle verdere documentatie, zoals de bijbehorende licentie, is daar te vinden. Ook is er een demo-applicatie beschikbaar.

Gegevens op de chip

Op de chip staan dezelfde gegevens als op de kentekencard. Hoe deze gegevens getoond worden is te zien in de demo-applicatie. Als het voertuig is geregistreerd op basis van een digitaal Certificaat van Overeenstemming (CvO), dan staan ook de aanvullende gegevens uit het CvO op de chip. Het CvO bevat tientallen andere technische gegevens van het voertuig.