Registratie bedrijf beëindigen

Stopt u met uw bedrijf en/of wilt u geen gebruik meer maken van onze diensten waarvoor u moet inloggen met een RDW-certificaat? Beëindig dan uw registratie bij ons. Dit kan online. Stopt ook de inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Zorg er dan voor dat de registratie van uw voertuig(en) in het kentekenregister wordt aangepast.
  1. U logt via de knop ‘Bedrijf beëindigen’ in met uw certificaat.
  2. U geeft aan per wanneer u uw bedrijfsregistratie wilt stopzetten.
  3. Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u de volgende werkdag een bevestiging per post.
  4. Uw certificaat is nu niet meer geldig.  
 • Lukt het u niet om dit online te regelen? Neem dan contact op met onze klantenservice of mail naar [email protected]
 • Stopt de inschrijving bij de Kamer van Koophandel van uw bedrijf en staat er nog een voertuig op naam van het bedrijf? Dan moet de registratie in het kentekenregister worden aangepast (een voertuig mag niet op naam van een beëindigd bedrijf blijven staan). Dit doet u door bijvoorbeeld uw voertuig te verkopen aan een particulier of bedrijf. De nieuwe eigenaar zet het voertuig dan op zijn naam (overschrijven). Neemt een ander bedrijf uw bedrijf over, ook dan moet het voertuig worden overgeschreven. 

  Overschrijven van een voertuig kan online, bij een kentekenloket (van Post NL of kentekenloket BV) of bij een van onze balies. Meer informatie over overschrijven van een voertuig vindt u bij het onderwerp 'Kopen en verkopen'.

  Door dit snel te regelen voorkomt u vervelende situaties. Schrijft u een voertuig niet over? Dan wordt dit geregistreerd in het kentekenregister. Zodra u bent gestopt met uw bedrijf mag het voertuig niet niet meer op de openbare weg komen. Bij een controle kan de politie het voertuig in beslag nemen. 

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

niet goed erg goed