Als uw bedrijfsauto met een Nederlands kenteken in het buitenland wordt gesloopt of al is gesloopt, moet de registratie in het kentekenregister van de RDW beëindigd worden. Pas dan kunt u de verzekering voor het voertuig stopzetten, hoeft u geen motorrijtuigenbelasting meer te betalen en is de (eventuele) APK-plicht vervallen.

Beëindigen registratie

Zo kunt u de registratie van het voertuig bij de RDW beëindigen:
  1. Stuur een ondertekende brief samen met de documenten die u moet meesturen naar de RDW. U vermeldt in de brief waarom de registratie van uw voertuig beëindigd moet worden. U kunt het sturen naar: RDW unit VRD, Postbus 30.000, 9640 RA Veendam.
  2. De RDW beoordeelt uw aanvraag en als alles akkoord is wordt de registratie in het kentekenregister beëindigd. U ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging.
  3. Na ontvangst van de bevestiging moet u zelf de verzekering stopzetten. De motorrijtuigenbelasting stopt automatisch en de (eventuele) APK-plicht vervalt.
  4. U moet om misbruik te voorkomen de kentekenplaten (laten) vernietigen.

Documenten die u moet meesturen

  • Het complete papieren kentekenbewijs of de kentekencard (als u deze nog heeft).
  • Bewijs dat het voertuig in het buitenland is achtergebleven/vernietigd. Dit kan een innameverklaring van een buitenlandse garage-/demontagebedrijf zijn of een verklaring van een buitenlandse autoriteit (douane of politie).