Slopen in het buitenland

Als uw bedrijfsauto met een Nederlands kenteken in het buitenland wordt gesloopt of al is gesloopt, moet de registratie in het kentekenregister van de RDW beëindigd worden. Pas dan kunt u de verzekering voor het voertuig stopzetten, hoeft u geen motorrijtuigenbelasting meer te betalen en is de (eventuele) APK-plicht vervallen.

Beëindigen registratie

Zo kunt u de registratie van het voertuig bij de RDW beëindigen:
  1. Stuur een ondertekende brief samen met de documenten die u moet meesturen naar de RDW. U vermeldt in de brief waarom de registratie van uw voertuig beëindigd moet worden. U kunt het sturen naar: RDW unit VRD, Postbus 30.000, 9640 RA Veendam.
  2. De RDW beoordeelt uw aanvraag en als alles akkoord is wordt de registratie in het kentekenregister beëindigd. U ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging.
  3. Na ontvangst van de bevestiging moet u zelf de verzekering stopzetten. De motorrijtuigenbelasting stopt automatisch en de (eventuele) APK-plicht vervalt.
  4. U moet om misbruik te voorkomen de kentekenplaten (laten) vernietigen.

Documenten die u moet meesturen

  • Het complete papieren kentekenbewijs of de kentekencard (als u deze nog heeft).
  • Bewijs dat het voertuig in het buitenland is achtergebleven/vernietigd. Dit kan een innameverklaring van een buitenlandse garage-/demontagebedrijf zijn of een verklaring van een buitenlandse autoriteit (douane of politie).