Soms is het nodig om voertuigen te laten keuren bij een keuringsstation van de RDW. Hiervoor kunt u als geregistreerde zakelijk klant of erkenninghouder online afspraken inplannen.

U kunt voor één of meerdere voertuigen een afspraak voor een keuring of een combinatie van verschillende keuringen maken. U maakt een keuringsafspraak op een locatie, datum en tijdstip naar keuze.

Registratie bij de RDW

Om deze dienst te kunnen gebruiken, moet u als zakelijke klant of als erkenninghouder geregistreerd staan bij de RDW. Staat u dat niet, ga dan naar 'Registreren bij de RDW'.   

Wilt u slechts 1 keuringsafspraak maken en staat u niet als zakelijke klant/bedrijf bij de RDW geregistreerd, dan kunt u gebruik maken van de dienst Keuringsafspraak maken voor particulieren. Hiervoor hoeft u zich niet te registreren.

Kosten

Het maken van een keuringsafspraak is gratis.

Voertuig invoeren vanuit Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland

Wilt u een voertuig invoeren vanuit Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland? Dan krijgt u te maken met de Brexit. Meer informatie over invoeren leest u op de Brexit- pagina van de RDW.

Zo maakt u een keuringsafspraak:

  1. Ga naar deze link opent in een nieuw venster'Keuringsafspraak maken'. 
  2. Voer de gevraagde gegevens in. Dit zijn onder meer het kenteken van het voertuig, uw adres en e-mailadres. Ook moet u een keuze maken uit de verschillende soorten keuringen die u kunt afnemen bij de RDW.
  3. U ontvangt een bevestigingsmail van de RDW.
  4. U kunt de dienst afsluiten, of aangeven dat u nog een afspraak wilt maken voor een ander voertuig.
  5. U betaalt de kosten van de keuring via automatische incasso, rekening courant of aan de balie van het keuringsstation. Dit laatste kan zowel contant als met PIN

Werkwijze op het keuringsstation

Het keuringsproces bij de RDW