Machtigen bij tenaamstelling op keuringsstation

Het is mogelijk om een persoon of erkend bedrijf te machtigen voor het tenaamstellen en registreren van een voertuig op het keuringsstation. Dit kan als een voertuig zonder kenteken tenaamgesteld moet worden. Zoals een voertuig dat in het buitenland is gekocht en een invoerkeuring krijgt. Of een voertuig dat niet voldoet aan de typegoedkeuring of een voertuig dat is aangepast of omgebouwd.

Wat kunt u doen?

Particulier of rechtspersoon machtigt een RDW-erkend bedrijf

  • Een particulier kan een RDW-erkend bedrijf machtigen. Hiervoor moet u beschikken over een geldig Nederlands legitimatiebewijs.
  • Een rechtspersoon kan een RDW-erkend bedrijf machtigen. De tekenbevoegde van het bedrijf moet een (kopie van een) geldig Nederlands legitimatiebewijs en (een kopie van) het uittreksel van de Kamer van Koophandel kunnen tonen.
Erkend bedrijf: gebruik voor deze beide mogelijkheden een digitaal machtigingsformulier. Voor meer informatie over digitaal machtigen, ga naar het artikel Voertuig op naam van een klant zetten. 

Rechtspersoon machtigt particulier

  • Een rechtspersoon kan een particulier machtigen. Dit is toegestaan met een geldig paspoort uit andere landen dan Nederland of een geldig rijbewijs of een geldige identiteitskaart van de EU of EER landen.

Gebruik hiervoor een eenmalig machtigingsformulier. Ga naar  Eenmalig machtigen

Let op: Een particulier kan geen andere particulier of een rechtspersoon machtigen.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

niet goed erg goed