Voertuig online overschrijven met eHerkenning

Als u een voertuig voor uw bedrijf heeft gekocht, dan moet u als nieuwe eigenaar het kentekenbewijs op uw eigen bedrijfsnaam laten zetten (overschrijven). Hier leest u hoe u dit online kunt regelen met behulp van eHerkenning.

Wat kunt u doen?

Voorwaarden online overschrijven

U moet u in het bezit zijn van:

 • een kentekenbewijs (op creditcardformaat) en een tenaamstellingscode.
 • een geldig Nederlands identiteitsbewijs: identiteitskaart, paspoort of een rijbewijs dat is afgegeven na 14 november 2014.
 • een persoonlijk eHerkenningsmiddel op betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3). Dit eHerkenningsmiddel vraagt u aan bij deze link opent in een nieuw venster een van de erkende leveranciers.

Bent u in het bezit van een eHerkenningsmiddel op niveau EH2 of EH2+ dan moet u dat eerst opwaarderen naar EH3. Informatie over het opwaarderen/upgraden van een eHerkenningsmiddel  deze link opent in een nieuw venster vindt u op de website van eHerkenning. 

Logo eHerkenning

Eenmanszaak

Is uw bedrijf een eenmanszaak? Dan is het niet mogelijk het voertuig op naam van uw bedrijf te zetten en online over te schrijven. Het voertuig zet u in dit geval op uw eigen naam (tenaamstellen als particulier). Ga voor meer informatie naar 'Kentekenbewijs op naam zetten'.

Een voertuig online overschrijven

Zo schrijft u een voertuig online over:

 1. Ga naar 'Voertuig online overschrijven'.
 2. Log in met uw persoonlijke eHerkenningsmiddel (EH3)
 3. Vul uw vestigingsnummer en e-mailadres in.
 4. Ook vraagt de RDW om het documentnummer van uw kentekencard en de tenaamstellingscode.
 5. U betaalt de kosten met iDEAL
  Omschrijving Kosten
  Tenaamstellen via RDW €10,75
 6. Als de betaling verwerkt is, (dit kan een paar minuten tot een uur duren) ontvangt u een e-mail met de melding dat uw aanvraag in behandeling is. Via een link in deze e-mail kunt u zien wat de status van uw aanvraag is. Het voertuig is op dit moment nog niet overgeschreven.
 7. In de tweede e-mail die u ontvangt, staat dat het voertuig is overgeschreven. Pas als u deze tweede e-mail heeft ontvangen, is het voertuig echt overgeschreven. U bent vanaf dat moment aansprakelijk voor de verzekering en (indien van toepassing),  APK en motorrijtuigenbelasting.
 8. Daarna ontvangt u een derde e-mail met daarin een link naar het vrijwaringsbewijs (dat u aan de verkoper geeft) en het tenaamstellingsverslag (voor uzelf) met daarop het eerste deel van de tenaamstellingscode. U kunt de documenten uitprinten of op uw computer opslaan. De link in de mail is 30 dagen beschikbaar.
 9. Via de post ontvangt u het kentekenbewijs (op creditcardformaat) en het tweede deel van de tenaamstellingscode. Bewaart u de tenaamstellingscode (totaal 9 cijfers) goed.

Nadat u de tweede e-mail heeft ontvangen, verstuurt de RDW het kentekenbewijs als volgt:

Tweede mail ontvangen voor 20.00 uur > volgende werkdag 

Tweede mail ontvangen na 20.00 uur > binnen 2 werkdagen

Tweede mail ontvangen vrijdag na 20.00 uur en in het weekend > de volgende dinsdag.

De RDW verstuurt de tenaamstellingscode 1 werkdag later dan het kentekenbewijs. 

Het is afhankelijk van de postbezorging wanneer u het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode daadwerkelijk in huis heeft.