Schorsing beëindigen met uw eHerkenning

Heeft u het kenteken van een voertuig geschorst, dan vervalt deze schorsing automatisch na de door u gekozen schorsingsperiode. Wilt u eerder met het voertuig gebruik maken van de openbare weg, dan kunt u de schorsing met uw eHerkenning beëindigen. De schorsing is per direct beëindigd. Vanaf dat moment moet u weer aan de voertuigverplichtingen (WA-verzekering, motorrijtuigenbelasting en APK) voldoen.

Wat kunt u doen?

eHerkenningsmiddel

Om een schorsing te beëindigen met behulp van eHerkenning heeft u een persoonlijk eHerkenningsmiddel op betrouwbaarheidsniveau 3 (EH3) nodig. Dit eHerkenningsmiddel vraagt u aan bij een van de erkende leveranciers.

Bent u in het bezit van een eHerkenningsmiddel op niveau EH2 of EH2+ dan moet u dat eerst opwaarderen naar EH3. Informatie over het opwaarderen/upgraden van een eHerkenningsmiddel vindt u op de website van eHerkenning.

Logo eHerkenning

Kosten

Het beëindigen van een schorsing is gratis. Let op: als u de schorsing eerder beeindigt 

Zo kunt u een schorsing beëindigen:

  1. Ga naar deze link opent in een nieuw venster Schorsing beëindigen met eHerkenning’.
  2. Log in met uw persoonlijke eHerkenningsmiddel (EH3).
  3. Voer het kenteken, de meldcode en uw e-mailadres in.
  4. Ga akkoord met de gegevens die op het scherm worden getoond, nadat u ze heeft gecontroleerd.
  5.  U ontvangt een e-mail ter bevestiging van uw aanvraag. In deze mail staat ook een link waarmee u de status van uw aanvraag kunt inzien.
  6. De schorsing is beëindigd als u een tweede e-mail ontvangt met daarin de einddatum van de schorsing.  
  7. Zorg ervoor zodra u de schorsing opheft dat uw voertuig weer is verzekerd en (indien van toepassing) een geldige APK heeft. De RDW geeft aan de Belastingdienst door dat de schorsing is beëindigd.

Geen nieuw kentekenbewijs

U krijgt geen nieuw kentekenbewijs als u de schorsing opheft. Het huidige document dat u heeft gehouden tijdens de schorsing, kunt u weer gebruiken.