Schorsing beëindigen met uw RDW-certificaat

Heeft u het kenteken van een voertuig geschorst, dan vervalt deze schorsing automatisch na de door u gekozen schorsingsperiode. Als u eerder met het voertuig gebruik wilt maken van de openbare weg, dan kunt u via deze dienst de schorsing beëindigen. De schorsing is per direct beëindigd. Vanaf dat moment moet u weer aan de voertuigverplichtingen (WA-verzekering, motorrijtuigenbelasting en APK) voldoen. Voldoet u niet aan deze verplichtingen, zonder dat het kenteken geschorst staat, dan krijgt u een boete. De hoogte van het bedrag van de boete kunt u hier vinden.

Wat kunt u doen?

Registratie bij de RDW

Om deze dienst te kunnen gebruiken, moet u als zakelijke klant of als erkenninghouder geregistreerd staan bij de RDW. Staat u dat niet, ga dan naar 'Registreren bij de RDW'.

Kosten

Het beëindigen van een schorsing is gratis.

Zo kunt u een schorsing beëindigen:

  1. Ga naar deze link opent in een nieuw venster Schorsing beëindigen met uw RDW-certificaat’.
  2. Voer het kenteken, de meldcode en uw e-mailadres in.
  3. Ga akkoord met de gegevens die op het scherm getoond worden, nadat u deze gecontroleerd heeft.  
  4. Van uw aanvraag krijgt u per e-mail een bevestiging. In deze mail staat ook een link, waarmee u de status van uw aanvraag kunt inzien.
  5. De schorsing is beëindigd zodra u een tweede mail heeft ontvangen. 
  6. Zorg ervoor dat de verzekering van het voertuig weer geldig is en (indien van toepassing) het voertuig een geldige APK heeft op de dag dat de schorsing wordt opgeheven. De RDW geeft aan de Belastingdienst door dat de schorsing is beëindigd.

Geen nieuw kentekenbewijs

U krijgt geen nieuw kentekenbewijs als u de schorsing opheft. Het huidige document dat u heeft gehouden tijdens de schorsing, kunt u weer gebruiken.