Vanaf het moment van schorsing mag uw voertuig niet meer op de openbare weg staan of rijden. Het is niet mogelijk om een nieuwe schorsing op een latere datum in te laten gaan. Zodra uw aanvraag is afgehandeld, krijgt u een bevestigingsmail met daarin de orderbevestiging en de einddatum van de schorsing

Registratie bij de RDW

Om deze dienst te kunnen gebruiken, moet u als zakelijke klant of als erkenninghouder geregistreerd staan bij de RDW. Staat u dat niet, ga dan naar 'Registreren bij de RDW'.

 Zo kunt u het kenteken laten schorsen

  1. Ga naar 'Voertuig van de zaak schorsen of schorsing verlengen met certificaat'.
  2. Voer het kenteken, het voertuigidentificatienummer (VIN) en uw e-mailadres in.
  3. Ga akkoord met de gegevens die op het scherm getoond worden, nadat u deze gecontroleerd heeft.
  4.  Sluit de dienst af of kies voor 'nog een voertuig schorsen'.
  5. Van uw aanvraag krijgt u per e-mail een bevestiging. In deze mail staat ook een link, waarmee u de status van uw aanvraag kunt inzien.
  6.  Na de schorsing moet u zelf de verzekering stopzetten. De RDW geeft aan de Belastingdienst door dat het kenteken is geschorst. U hoeft het voertuig niet meer APK te laten keuren.

Schorsing verlengen

Wilt u uw voertuig langer dan één jaar schorsen, dan kunt u de bestaande schorsing vanaf 6 weken vóór de einddatum met één jaar verlengen. Hierbij geldt dat de nieuwe einddatum gelijk blijft aan de einddatum van de oude schorsing, plus één jaar.

U krijgt geen nieuw kentekenbewijs meer

Voor de schorsing maakt het niet uit of u een papieren kentekenbewijs of een kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard)  heeft. Het kentekenbewijs dat op dat moment bij het voertuig is,  blijft geldig. Als u de schorsing weer opheft, krijgt u dan ook geen nieuw kentekenbewijs meer. U kunt het huidige document blijven gebruiken.

Omschrijving
Schorsing aanvragen of verlengen normaal tarief RDW €73,10
Schorsing aanvragen of verlengen laag tarief RDW €24,10
Schorsing aanvragen of verlengen hoog tarief RDW €120,10