Taxi verkopen

Als u uw taxi verkoopt, moet u het kentekenbewijs laten overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar. Vervang de blauwe taxikentekenplaten als dat nodig is voor gele kentekenplaten.

Taxi verkopen aan particulier of RDW erkend bedrijf

Zo werkt het verkopen van een taxi aan een particulier of aan een RDW-erkend bedrijf:

 1. Wissel de blauwe taxikentekenplaten om voor gele kentekenplaten met dezelfde cijfer- en lettercombinatie. Dit kan bij een erkende kentekenplaatfabrikant. U vindt een erkende kentekenplaatfabrikant met de RDW-locatiewijzer
 2. Stuur een verzoek om de vermelding ‘taxi’ uit het kentekenregister te verwijderen
 3. De nieuwe eigenaar gaat naar een kentekenloket om het kenteken over te schrijven. Meer informatie over het overschrijven van een voertuig vindt u bij 'Uw voertuig verkopen'

Taxi verkopen aan een andere taxiondernemer

Verkoopt u uw taxi aan een andere taxiondernemer? Dan moet de nieuwe eigenaar het volgende doen:

 1. De nieuwe eigenaar gaat naar een kentekenloket om het kenteken over te schrijven. Ga voor meer informatie over het overschrijven van een voertuig naar 'Uw voertuig verkopen'.
 2. De nieuwe eigenaar heeft een toestemmingsbrief nodig voor de Belastingdienst. Zijn de blauwe kentekenplaten al omgewisseld voor gele kentekenplaten? Dan kan de nieuwe eigenaar deze ook gebruiken om taxikentekenplaten te kopen. De toestemmingsbrief moet hij zelf bij ons aanvragen. Dit kan per post of e-mail. In dit verzoek moet het P-nummer van de ondernemersvergunning (van KIWA) staan. 
  Het adres is:
  RDW Unit VRD
  Postbus 30 000
  9640 RA Veendam
  Of mail via het Contactformulier
 3. Het aanvragen van een toestemmingsbrief taxikentekenplaten is gratis.
 4. Het duurt gemiddeld 5 werkdagen voordat wij de toestemmingsbrief naar de nieuwe eigenaar versturen.
 5. Zitten er gele kentekenplaten op het voertuig? Met de toestemmingsbrief laat de nieuwe eigenaar taxikentekenplaten maken bij een erkende kentekenplaatfabrikant. U vindt een erkende kentekenplaatfabrikant met de RDW-locatiewijzer. Neem het kentekenbewijs mee.
 6. De nieuwe eigenaar moet de originele toestemmingsbrief goed bewaren. Deze is bijvoorbeeld nodig voor de teruggave van Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM) bij de Belastingdienst.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

niet goed erg goed