Zo verwijdert u de taxiregistratie:

 1. Vul het formulier 'Aanvraag taxiregistratie beëindigen' volledig in. Alleen de geregistreerde eigenaar van het voertuig kan een verzoek doen om de taxi registratie te beëindigen. Is het voertuig al overgeschreven, dan moet de nieuwe eigenaar zelf het verzoek doen.
 2. Klik op verzenden.
 3. Als alles akkoord is, wijzigt de RDW de gegevens in het kentekenregister en stuurt u binnen 5 werkdagen een bevestiging van de wijziging. U krijgt geen nieuwe kentekencard en tenaamstellingscode. De bestaande kentekencard en code blijven geldig.
  Heeft u nog een papieren kentekenbewijs, dan ontvangt u een kentekencard met tenaamstellingscode (deze wordt een dag later verstuurd dan de kentekencard).
  U ontvangt geen tenaamstellingscode als uw voertuig eigendom is van een lease- of financieringsmaatschappij. In het kentekenregister is dan bij het kenteken een zogenoemd verstrekkingsvoorbehoud geplaatst. Dit houdt in dat de lease- of financieringsmaatschappij altijd de tenaamstellingscode ontvangt.
 4. Zodra u het nieuwe kentekenbewijs heeft ontvangen, vernietigt u het oude.
 5. Koop gele kentekenplaten bij een Documenterkende kentekenplaatfabrikant (pdf, 901kb)

Schriftelijke aanvraag

Zo vraagt u schriftelijk de beëindiging van de taxiregistratie aan:

 1. U stuurt een schriftelijk verzoek naar: RDW, unit VRD, Postbus 30 000, 9640 RA Veendam. Bent u niet de geregistreerde eigenaar dan moet u een getekende machtiging van de eigenaar/houder meesturen
 2. In dit verzoek vermeldt u dat u de taxiregistratie wilt beëindigen, het kentekennummer van het voertuig en onderteken de brief.
 3. Staat het voertuig op naam van een RDW erkend bedrijf, dan moet u een kopie van de RDW bedrijfspas meesturen.
 4. De afhandeling is verder hetzelfde als de online aanvraag. De afhandeling duurt alleen langer, omdat de aanvraag per post gaat.

Kosten

De taxiregistratie verwijderen bij de RDW is gratis.
U moet wel betalen voor het omwisselen van de kentekenplaten bij Documentde kentekenplaatfabrikant (pdf, 901kb). De kentekenplaatfabrikant bepaalt zelf de prijs.