Hoe u een typegoedkeuring verkrijgt

Voordat u uw voertuig of voertuigonderdeel in een Europees land kunt registreren en verkopen, moet u een Europese typegoedkeuring hebben. Hiermee toont u aan dat uw voertuig of voertuigonderdeel voldoet aan de wettelijke veiligheidseisen en milieu standaarden. 

Het aanvragen

  • U kunt alleen een typegoedkeuring aanvragen als uw bedrijf bij ons is toegelaten. Om toegelaten te worden moet u aantonen dat u produceert volgens de betreffende wetgeving. 
  • Als u bent toegelaten, kunt u uw product testen door een aangewezen technische dienst.
  • De technische dienst maakt een testrapport en wij beoordelen deze. Bij een positieve beoordeling ontvangt u een Europees typegoedkeuringscertificaat.
  • Na het verkrijgen van het typegoedkeuringscertificaat kunt u uw product in 1 van de landen van de Europese Unie of van de Europese Vrijhandelsassociatie registreren en verkopen.

Geen typegoedkeuring voor mobiele machines

Er bestaat geen Europese typegoedkeuring voor mobiele machines. Op dit moment wordt gewerkt aan een nationale typegoedkeuring voor mobiele machines. En er is een tijdelijke regeling voor het inschrijven van mobiele machines. Lees meer over het registreren van mobiele machines, bij ‘Het gaat om een voertuig van een (mogelijke) serie’.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

niet goed erg goed