Typegoedkeuring wijziging in constructie (GWC)

Als de constructie van een voertuig wijzigt, kan het zijn dat de RDW het voertuig moet keuren.

Bij deze ‘individuele keuring' op het keuringsstation controleert de RDW of het gewijzigde voertuig aan de relevante eisen voldoet. In hoofdstuk 6 van de Regeling voertuigen kunt u nakijken of u de wijziging die u aanbrengt moet laten keuren.

Erkenning Goedkeuring Wijziging Constructie (EGWC)

Heeft u een Erkenning Goedkeuring Wijziging Constructie (EGWC), dan hoeft u het voertuig niet te laten keuren. U kunt dan voor elk voertuig een ombouwverklaring opstellen volgens de specificaties van de afgegeven Goedkeuring Wijziging Constructie (GWC). U kunt de GWC online aanvragen. Heeft u nog geen erkenning dan moet u eerst een Erkenning Goedkeuring Wijziging Constructie (EGWC) aanvragen.

Online aanvraag Goedkeuring Wijziging Constructie

Zo vraagt u online een wijziging constructie aan.

  1. Vul het formulier 'Aanvraag goedkeuring wijziging constructie (GWC)’ volledig in. De benodigde documenten (zoals aangegeven op het formulier) kunt u bijvoegen.
  2. Klik op ‘Verzenden’.
  3. De RDW beoordeelt uw aanvraag binnen 5 werkdagen.
  4. Na goedkeuring stuurt de RDW een kentekenbewijs met de juiste gegevens per post naar de geregistreerde eigenaar/houder. Ontvangt hij voor het eerst een kentekencard dan stuurt de RDW ook een brief met de tenaamstellingscode.

Voor meer informatie over de Erkenning Goedkeuring Wijziging Constructie gaat u naar de ' Regeling Aanpassing Voertuigen'

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

niet goed erg goed