UN regulations

Hier staan de links naar alle relevante motorvoertuig-gerelateerde UN Regulations.

Overzicht van de Contracting Parties

Via deze links vindt u een overzicht van de landen die een contracting party zijn van één van de volgende UN Agreements:

Overzicht van de codenummers van de contracting parties van de “1958 Agreement”

Via deze link kunt u deze link opent in een nieuw venster de codenummers van de landen die aangesloten zijn (contracting parties) vinden, door de laatste versie (de versie die het meest bovenaan staat) van de “1958 Agreement” te openen. Door te zoeken (met Ctrl + f) in het document naar “Countries Parties tot the 1958 Agreement” komt u op de pagina met een lijst waarin alle codenummers per contracting party vermeld staan, evenals de datum waarop zij opgenomen zijn.

Verdeling van Regulations over de Working Parties

Via deze link vindt u deze link opent in een nieuw venster de pagina waarop te zien is hoe de regulations verdeeld zijn over de werkgroepen (working parties/GR’s) en welke waarvoor verantwoordelijk is. Door de bovenste versie te openen en in het document te zoeken met “List of the UN Regulations” vindt u de juiste pagina.

Overzicht van de UN Regulations voor UN typegoedkeuringen

Status of the 1958 Agreement

Via deze link komt u bij “ deze link opent in een nieuw venster Status of the 1958 Agreement”, waarin ook een overzicht is te vinden van de UN Regulations. Onder ‘Part II’ kunt u per reglement vinden welke revisies er hebben plaatsgevonden en wat de huidige status van het reglement is. Op de website is de laatste revisie opgedeeld in 3 delen (WP.29/343/Rev.27 en WP.29/343/Rev.27/Add.1 en WP.29/343/Rev.27/Add.2).

UN Regulations

Via deze link kunt u deze link opent in een nieuw venster de UN Regulations voor typegoedkeuringen bereiken. Door het menu op de pagina te gebruiken, kunt u de pagina’s met andere UN Regulations bereiken (dit gaat per 20). Op deze pagina’s kunt u per UN Regulation de laatste versie (de bovenstaande) vinden, maar kunt u ook terugvinden of er revisies hebben plaatsgevonden (en zo ja welke).

Overzicht van de Contracting Parties (m.b.t. UN Regulations voor typegoedkeuringen)


Via deze link komt u terecht bij deze link opent in een nieuw venster een overzicht van de contracting parties.