• (Link)

  Nieuwe regels voor fabrikanten en importeurs

  Wilt u vanaf 1 januari 2021 een ongebruikt, niet eerder geregistreerd óf een al eerder in het buitenland geregistreerd (land)bouwvoertuig in Nederland registreren? Dan heeft u tot 1 juli 2021 twee mogelijkheden:

  1. Nieuwe voertuigen kunnen per 1 januari 2021 via onze keuringsstations en aan huis worden geregistreerd. U kunt hiervoor een keuringsafspraak aanvragen.
  2. Nieuwe voertuigen kunnen tussen 1 januari 2021 en 1 juli 2021 ook online worden geregistreerd via rdw.nl/registreren. Mobiele machines worden via deze route geregistreerd als Motorrijtuig met Beperkte Snelheid (MMBS).     

  Versnelde inschrijving niet mogelijk voor (land)bouwvoertuigen

  Het online inschrijven van ongebruikte, niet eerder geregistreerde voertuigen is niet mogelijk voor (land)bouwvoertuigen. Deze voertuigen schrijven wij individueel in op basis van een Certificaat van Overeenstemming (CvO), een Individueel Goedkeuringscertificaat (IGC) óf een gelijkwaardige buitenlandse goedkeuring. Lees verder voor meer informatie over het CvO en IGC in de factsheet voor fabrikanten.

  Meer informatie over de nieuwe regels vindt u in onze factsheets. 

 • (Link)

  Goedkeuringsplicht

  Fabrikanten van mobiele machines krijgen te maken met Individuele Goedkeuring en het Individueel Goedkeuringscertificaat (IGC). Een voertuig dat voor het eerst in Nederland wordt ingeschreven, moet een goedkeuring hebben om aan te tonen dat het voertuig aan de technische voorschriften voldoet voor het de openbare weg op mag. Lees verder voor meer informatie over de goedkeuringsplicht.

 • (Link)

  Erkenningen

  Importeurs van (land)bouwvoertuigen krijgen mogelijk te maken met erkenningen. Met een erkenning mag een bedrijf bepaalde diensten of handelingen uitvoeren namens ons. Wij geven een erkenning af als een bedrijf aan een aantal eisen voldoet. Wij houden toezicht op alle erkenningen, bevoegdheden en handelaarskentekens. Meer informatie vindt u op onze pagina's over erkenningen.