• (Link)

  Overzicht van de nieuwe regels

  Versnelde inschrijving

  Versnelde inschrijving is er voor nieuwe en ongebruikte:

  • land- en bosbouwtrekkers
  • land- en bosbouwaanhangwagens
  • verwisselbare getrokken machines

  Als deze voertuigen een typegoedkeuring hebben, kunnen zonder onderzoek geregistreerd worden op een keuringsstation.

  Voor het registreren van een nieuw en ongebruikt voertuig via versnelde inschrijving is een Certificaat van Overeenstemming (CvO) nodig. Om deze bevoegdheid te kunnen aanvragen, is een erkenning bedrijfsvoorraad nodig.

  Meer informatie over het CvO vindt u in de factsheet voor fabrikanten.

  Zonder typegoedkeuring naar keuringsstation 

  Genoemde (land)bouwvoertuigen zonder typegoedkeuring moeten voor registratie worden gekeurd op één van onze keuringsstations. Online registreren van deze voertuigen is niet mogelijk.

  Mobiele macines

  Voertuigen met bouwjaar 2021 die in de categorie mobiele machine vallen, kunt u tot 1 oktober 2021 online registreren. Zo’n voertuig leggen wij vast als motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS).   

  Factsheets

  Meer informatie over de nieuwe regels vindt u in onze factsheets. 

 • (Link)

  Goedkeuringsplicht

  Fabrikanten van mobiele machines krijgen te maken met Individuele Goedkeuring en het Individueel Goedkeuringscertificaat (IGC). Een voertuig dat voor het eerst in Nederland wordt ingeschreven, moet een goedkeuring hebben om aan te tonen dat het voertuig aan de technische voorschriften voldoet voor het de openbare weg op mag. Lees verder voor meer informatie over de goedkeuringsplicht.

 • (Link)

  Erkenningen

  Importeurs van (land)bouwvoertuigen krijgen mogelijk te maken met erkenningen. Met een erkenning mag een bedrijf bepaalde diensten of handelingen uitvoeren namens ons. Wij geven een erkenning af als een bedrijf aan een aantal eisen voldoet. Wij houden toezicht op alle erkenningen, bevoegdheden en handelaarskentekens. Meer informatie vindt u op onze pagina's over erkenningen.