• (Link)

  Overzicht van de nieuwe regels

  Wilt u een ongebruikt, niet eerder geregistreerd óf een al eerder in het buitenland geregistreerd (land)bouwvoertuig in Nederland registreren? Dan heeft u tot 1 juli 2021 twee mogelijkheden:

  1. Nieuwe voertuigen kunnen sinds 1 januari 2021 via onze keuringsstations en aan huis worden geregistreerd. U kunt hiervoor een keuringsafspraak aanvragen.
  2. Nieuwe voertuigen kunnen tot 1 juli 2021 ook online worden geregistreerd via rdw.nl/registreren. Mobiele machines worden via deze route geregistreerd als Motorrijtuig met Beperkte Snelheid (MMBS).     

  Versnelde inschrijving vanaf 1 juli 2021

  Vanaf 1 juli 2021 voeren wij de bevoegdheid versnelde inschrijving voor (land)bouwvoertuigen in. Vanaf dan kunnen met deze bevoegdheid nieuwe en ongebruikte voertuigen worden geregistreerd, zonder onderzoek op het keuringsstation.

  Voor het registreren van een nieuw en ongebruikt voertuig via versnelde inschrijving is een Certificaat van Overeenstemming (CvO) nodig. Om deze bevoegdheid te kunnen aanvragen, is een erkenning bedrijfsvoorraad nodig.

  Versnelde inschrijving tot 1 juli 2021 niet mogelijk

  Het online inschrijven (registreren) van ongebruikte, niet eerder geregistreerde voertuigen is tot 1 juli 2021 niet mogelijk voor (land)bouwvoertuigen. Deze voertuigen registreren wij individueel in op basis van één van deze goedkeuringen:

  • Certificaat van Overeenstemming (CvO)
  • Individueel Goedkeuringscertificaat (IGC)
  • gelijkwaardige buitenlandse goedkeuring

  Meer informatie over het CvO en IGC vindt u in de factsheet voor fabrikanten.

  Factsheets

  Meer informatie over de nieuwe regels vindt u in onze factsheets. 

 • (Link)

  Goedkeuringsplicht

  Fabrikanten van mobiele machines krijgen te maken met Individuele Goedkeuring en het Individueel Goedkeuringscertificaat (IGC). Een voertuig dat voor het eerst in Nederland wordt ingeschreven, moet een goedkeuring hebben om aan te tonen dat het voertuig aan de technische voorschriften voldoet voor het de openbare weg op mag. Lees verder voor meer informatie over de goedkeuringsplicht.

 • (Link)

  Erkenningen

  Importeurs van (land)bouwvoertuigen krijgen mogelijk te maken met erkenningen. Met een erkenning mag een bedrijf bepaalde diensten of handelingen uitvoeren namens ons. Wij geven een erkenning af als een bedrijf aan een aantal eisen voldoet. Wij houden toezicht op alle erkenningen, bevoegdheden en handelaarskentekens. Meer informatie vindt u op onze pagina's over erkenningen.