Bij deze ‘individuele keuring' op het keuringsstation controleert de RDW of het gewijzigde voertuig aan de relevante eisen voldoet. In hoofdstuk 6 van de Regeling voertuigen kunt u nakijken of u de wijziging die u aanbrengt moet laten keuren.

Erkenning Goedkeuring Wijziging Constructie (EGWC)

Heeft u een Erkenning Goedkeuring Wijziging Constructie (EGWC), dan hoeft u het voertuig niet te laten keuren. U kunt dan voor elk voertuig een ombouwverklaring opstellen volgens de specificaties van de afgegeven Goedkeuring Wijziging Constructie (GWC). U kunt de GWC online aanvragen. Heeft u nog geen erkenning dan moet u eerst een Erkenning Goedkeuring Wijziging Constructie (EGWC) aanvragen.

Online aanvraag Goedkeuring Wijziging Constructie

Zo vraagt u online een wijziging constructie aan.

  1. Vul het formulier 'Aanvraag goedkeuring wijziging constructie (GWC)’ volledig in. De benodigde documenten (zoals aangegeven op het formulier) kunt u bijvoegen.
  2. Klik op ‘Verzenden’.
  3. De RDW beoordeelt uw aanvraag binnen 5 werkdagen.
  4. Na goedkeuring stuurt de RDW een kentekenbewijs met de juiste gegevens per post naar de geregistreerde eigenaar/houder. Ontvangt hij voor het eerst een kentekencard dan stuurt de RDW ook een brief met de tenaamstellingscode.

Voor meer informatie over de Erkenning Goedkeuring Wijziging Constructie gaat u naar de 'Regeling Aanpassing Voertuigen'