Nieuws voor kentekenplaatfabrikanten

Lees op deze pagina het laatste nieuws voor kentekenplaatfabrikanten.

Overzicht voor lamineerder aangepast

Het online overzicht dat u als lamineerder via GAIK Online kunt opvragen is aangepast. De status ‘gestolen’ en ‘vermist’ is hieraan toegevoegd. Heeft u blanco-kentekenplaten als gestolen of vermist gemeld bij de RDW? Dan staat dit vanaf nu op uw overzicht.  

Afgeven kentekenplaten zonder registratie plaatafgiftecode

Het is niet altijd meer nodig om bij de eerste afgifte van kentekenplaten de plaatafgiftecode in te voeren.  Dit geldt voor voertuigen waarvoor nog geen kentekencard is afgegeven en die zijn ingeschreven zonder onderzoek. Ook voor voertuigen die na onderzoek bij een RDW keuringsstation zijn ingeschreven (parallelimport) kunt u de kentekenplaten nu afgeven zonder de registratie van de plaatafgiftecode.

Wanneer geen plaatafgiftecode?

U hoeft geen code in te voeren als de bedrijfsvoorraadpas hoort bij het bedrijf dat het voertuig heeft ingeschreven. Is de bedrijfsvoorraadpas van een ander bedrijf, dan voert u wel een plaatafgiftecode in. Het systeem geeft dit automatisch aan nadat u alle gegevens van de pas (bedrijfsnummer en pasnummer) heeft ingevoerd.

Doorlevering kentekenplaten registreren

In juli 2017 heeft de Raad van State een uitspraak gedaan over het mogen doorleveren van kentekenplaten aan een ander dan een erkende kentekenplaatfabrikant.  De RDW wijst u er op dat u in de applicatie GAIK online moet registreren aan wie u de kentekenplaten doorlevert. Meer informatie over doorleveren of doorgeleverd krijgen van kentekenplaten vindt u in het artikel Doorlevering van kentekenplaten.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

niet goed erg goed