• Het kentekenbewijs deel IA óf het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard). Of een geldig voorlopig kentekenbewijs óf een geldige bedrijfsvoorraadpas als er geen actueel kentekenbewijs is.
  • Bij een kentekenbewijs deel IA van een nog niet te naam gesteld kentekenbewijs (een ongedateerd kentekenbewijs); een bedrijfsvoorraadpas.
  • Een geldig legitimatiebewijs van degene aan wie u de kentekenplaten afgeeft.

Bij afgifte van het model 18.2 (model Amerikaans) moet in het kentekenregister staan dat kentekenplaten van het model 18.2 zijn toegestaan.

Voor een voertuig dat na 31 december 2013 is gekentekend en daarbij niet op naam is gezet, geeft de RDW geen kentekencard af.

Afgifte kentekenplaten

De kentekenplaten kunnen worden afgegeven op vertoon van een bedrijfsvoorraadpas en het legitimatiebewijs van de ontvanger. Is de bedrijfsvoorraadpas niet van de importeur van het voertuig, dan moet ook een plaatafgiftecode aan u worden doorgegeven. De plaatafgiftecode kan nog tot 1 week na de tenaamstelling gebruikt worden in combinatie met een bedrijfsvoorraadpas. De plaatafgiftecode is alleen van toepassing bij eerste afgifte van kentekenplaten.

Overzicht modellen en omschrijving van kentekenplaten