Afgifte registreren na aflevering kentekenplaten door koerier

Kentekenplaten kunnen door een medewerker van uw bedrijf (koerier) bij een klant afgeleverd worden. Voordat de kentekenplaten de productielocatie verlaten, moet u de kentekenplaten in de applicatie GAIK Online registreren via het proces ‘Productie’.

Nadat de kentekenplaten zijn afgegeven, registreert u de kentekenplaten als afgegeven via het proces ‘Afgifte’. U moet de afgifte registreren op de dag dat de kentekenplaten zijn afgegeven. Mocht dit door omstandigheden niet lukken, dan heeft u uiterlijk tot 12:00 uur de volgende dag de tijd om de afgifte te registreren. Deze mogelijkheid geldt alleen als uw bedrijf de volgende dag is geopend.

In het proces ‘Productie’ registreert u de gemaakte kentekenplaten door het documentnummer van het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) of het kenteken met de meldcode of de gegevens van de bedrijfsvoorraadpas, een eventuele duplicaatcode en de lamineercodes in te geven. In het proces ‘Afgifte’ voegt u hierbij de gegevens van het legitimatiebewijs en bij omwisseling de gegevens van de ingenomen kentekenplaten.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

niet goed erg goed