Tenaamstellingscode downloaden als leasemaatschappij

Als lease- of financieringsmaatschappij kunt u de tenaamstellingscode bij uw voertuig downloaden. U heeft deze code nodig om het verstrekkingsvoorbehoud van een voertuig te verwijderen als u het leasecontract stopt.
Weet u al hoe u een tenaamstellingscode downloadt? Regel dit dan direct via deze knop.
Zo niet; op deze pagina leggen wij u uit hoe het werkt.  Tenaamstellingscode downloaden
  • U bent bij ons geregistreerd als lease- of financieringsmaatschappij.
  • Het voertuig staat op naam van uw lease- of financieringsmaatschappij.
  • U heeft een verstrekkingsvoorbehoud gemaakt bij de tenaamstelling. Het beheer van de tenaamstellingscode ligt daardoor bij u.
   Heeft u geen verstrekkingsvoorbehoud gegeven? Vraag dan de tenaamstellingscode op bij degene op wiens naam het voertuig staat. 
  • Het aanvragen van een tenaamstellingscode is gratis.
  1. Ga via de knop naar ‘Tenaamstellingscode downloaden’.
  2. Vul de gevraagde gegevens in. 
  3. E-mailadres ingevuld? Dan ontvangt u een mail met een link naar de tenaamstellingscode. Die kunt u dan direct downloaden.
  4. Geen e-mailadres ingevuld? Download de tenaamstellingscode dan via uw orders in Mijn RDW Zakelijk.
  5. Geeft u deze tenaamstellingscode aan de tenaamgestelde? Zodra hij het voertuig op zijn naam zet, vervallen het verstrekkingsvoorbehoud en uw eventuele voertuigverplichtingen. 
  6. U kunt de tenaamstellingscode ook gebruiken om het verstrekkingsvoorbehoud op een voertuig te verwijderen. Daarmee maakt u een nieuwe tenaamstellingscode aan, voor de tenaamgestelde.

  Let op: gaat het om een voertuig met een papieren kentekenbewijs? Dan moet u altijd zelf uw eventuele voertuigverplichtingen verwijderen

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed