RTL-applicatie gebruiken

De RTL-applicatie (Registratie Tenaamstelling Leasemaatschappijen) is een hulpregister voor financierings- en leasemaatschappijen. Deze applicatie is uitsluitend bestemd voor bij de RDW geregistreerde financierings- en leasemaatschappijen om het register te vullen.

U kunt het RTL-register gebruiken om verschillende verantwoordelijkheden vast te leggen. In het RTL-register geeft u aan dat u, als erkend bedrijf, voor voertuigen die op naam van iemand anders staan een of meerdere voertuigverplichtingen overneemt. Via de ‘Opdracht tot tenaamstelling’ kunt u als u wilt direct RTL-verplichtingen instellen. Alleen zogeheten verplichtingennemers hebben toegang tot het RTL-register.

In het RTL-register kunt u het volgende vastleggen:

  • Voertuigverplichtingen. De mogelijke voertuigverplichtingen zijn Algemene Periodieke Keuring (APK), Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) en Houderschapsbelasting (HSB);
  • Verkeersboetes/parkeerboetes. U kunt in RTL aangeven of u de CJIB- en parkeerboetes wilt ontvangen voor de geregistreerde kentekens;
  • Overschrijvingsbewijs. Voor voertuigen met een papieren kentekenbewijs kunt u vastleggen waar het Overschrijvingsbewijs van een voertuig zich bevindt.

Meer informatie

Meer informatie vindt u in de Gebruikershandleiding webapplicatie RTL (pdf, 8mb) 

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

niet goed erg goed