• (Link)

  Voordat u verder gaat

  Om een bevoegdheid Tenaamstellen Voertuigbedrijf te kunnen aanvragen, moet uw bedrijf de RDW-erkenning bedrijfsvoorraad hebben (of u vraagt de bevoegdheid Tenaamstelling Voertuigen tegelijkertijd met deze erkenning aan).

 • (Link)

  Zo werkt het

  1. U vraagt de bevoegdheid tegelijkertijd met de erkenning Bedrijfsvoorraad aan. Ga hiervoor naar ‘Erkenning Bedrijfsvoorraad aanvragen’. Of 
  2. U vraagt de bevoegdheid later aan, nadat u al werkt met een erkenning Bedrijfsvoorraad. Ga hiervoor naar ‘Nog een erkenning of bevoegdheid aanvragen'.
  3. Als aan alle voorwaarden is voldaan en wij uw aanvraag goedkeuren, krijgt u van ons een brief waarin wij de bevoegdheid toekennen. Ook ontvangt u een erkenningssticker. Hieraan kan de klant zien dat uw bedrijf voertuigen op naam mag zetten.
  4. U betaalt de kosten voor de aanvraag Tenaamstellen Voertuigbedrijf op de manier die u met ons heeft afgesproken/afspreekt tijdens de aanvraag. (Vraagt u de bevoegdheid tegelijktijdig met de erkenning Bedrijfsvoorraad aan? Dan worden de kosten voor de erkenning en de bevoegdheid automatisch bij elkaar opgeteld.)
  5. U kunt voertuigen op naam zetten via een provider of rechtstreeks bij ons. Een provider is een partij die tegen betaling online toegang biedt tot de RDW-gegevens. Gaat u dit via een provider doen? Dan moet u daar een abonnement voor afsluiten. Hier vindt u meer informatie over en een overzicht van de providers.
  6. Vanaf nu kunt u direct vanaf uw bedrijfsadres voertuigen op naam zetten.

 • (Link)

  Kosten

  U betaalt voor de aanvraag van de bevoegdheid. U betaalt de kosten voor de aanvraag ook als wij uw aanvraag niet goedkeuren of als u zelf de aanvraag stopt.

  Jaarlijks betaalt u (per bedrijfslocatie) een tarief (zie jaarlijkse kosten erkenning) en kosten per transactie.

  Omschrijving Kosten
  Aanvraag erkenning tenaamstellen voertuigbedrijf €167,00
  Jaarlijkse kosten tenaamstellen voertuigbedrijf €142,00
  Jaarlijkse kosten beveiliging online communicatie met RDW €20,50
  Tenaamstellen via erkend bedrijf €6,40