Registratie voor EETS-aanbieder aanvragen

Wilt u als EETS-aanbieder (ook wel EETS-tolprovider) tol gaan heffen op de manier waarop dat in Europa is geregeld? Dan moet u een registratie als European Electronic Toll System-aanbieder bij ons aanvragen. Dit is alleen mogelijk voor in Nederland gevestigde bedrijven. 
 • (Link)

  Wat u eerst moet weten

  U kunt alleen een registratie aanvragen als uw bedrijf aan een aantal voorwaarden en eisen voldoet. Om te kunnen beoordelen of uw bedrijf aan deze voorwaarden en eisen voldoet, moet u een aantal zaken bij ons aanleveren. Welke precies leest u in artikel 2 van de deze link opent in een nieuw venster Regeling implementatie EETS-richtlijn.  

 • (Link)

  Zo werkt het

  Wilt u een registratie bij ons aanvragen? Stuur dan een e-mail naar deze link opent in een nieuw venster [email protected]. Wij nemen dan binnen 5 werkdagen contact met u op. 
 • (Link)

  Kosten

  U betaalt voor de aanvraag van de registratie. U betaalt de kosten voor de aanvraag ook als wij uw aanvraag niet goedkeuren of als u zelf de aanvraag stopt.

  Aanvraag erkenning European Electronic Toll Service €6862,00
  Jaarlijkse kosten erkenning European Electronic Toll Service €6862,00
 • (Link)

  Over EETS

  EETS moet zorgen voor een goede Europese samenwerking op het gebied van elektronische tolheffing. Uiteindelijk moeten mensen met 1 tolkastje door meerdere landen van de Europese Unie kunnen rijden. Inmiddels kan dat onder meer al door Duitsland, Oostenrijk en Portugal. Daarvoor is slechts 1 contract met 1 tolprovider nodig.

  Voorwaarden aan tolproviders

  Alle Europese lidstaten moeten sinds 2012 regelen dat aanbieders voor tolheffing (tolproviders) onder Europees voorgeschreven voorwaarden toegelaten kunnen worden. De voorwaarden moeten ervoor zorgen dat de providers voldoen aan eisen op het gebied van procedures, techniek, financiën, risicobeheersing en betrouwbaarheid.

  EETS-register 

  Bovendien moet elke lidstaat van de Europese Unie (EU) een register bijhouden van de wegen binnen haar grondgebied waarop het European Electronic Toll Service (EETS) van toepassing is. Voor Nederland beheren wij het EETS-register. Tolheffers en EETS-aanbieders kunnen dit register in de toekomst bijvoorbeeld gebruiken om na te gaan welke tolgebieden er zijn in Nederland en welke EETS-aanbieders daarbij zijn aangesloten. Nederland heeft nu nog geen EETS-gebieden.

  Bekijk hier het EETS-register. 

 • (Link)

  Meer informatie

  Wilt u meer informatie over het verkrijgen van de registratie? Neem dan contact op via deze link opent in een nieuw venster [email protected].

  Meer informatie over EETS vindt u op de website van het deze link opent in een nieuw venster EETS info platform.