Digitale kaart

Met een basisontheffing LZV (lange zware vrachtvoertuigen) heeft u de beschikking over de digitale wegenkaart ontheffingen (DWO). 

Externe linkVoor meer informatie over de toegestane wegen gaat u naar 'DWO'. Deze digitale kaart hoort bij het ontheffingsdocument. De transporteur is verplicht deze te tonen. Dat kan via een geprinte schermafdruk of een mobiel apparaat (smartphone of tablet). Hierop kan hij de route tonen.

Zelf een route plannen met de digitale wegenkaart ontheffingen

Nadat u op dwo.rdw.nl de keuze heeft gemaakt voor het product LZV kleuren de toegestane wegen en LZV-kerngebieden groen. Op de kaart ziet u ook welke kunstwerken beperkend zijn en waarom. Ook is het mogelijk om de wegwerkzaamheden aan te klikken en te tonen.

Aanvraag indienen

Het is toegestaan de digitale kaart op een mobiel apparaat bij u te hebben. Als u op een weg wilt rijden met een LZV die nog geen status heeft, is het mogelijk om hiervoor een aanvraag in te dienen bij de RDW. U vraagt dan een uitbreiding van LZV wegen of LZV kerngebieden aan met het formulier 'Aanvraag nieuw(e) LZV weg – kerngebied – aansluitroute - 2016'. Voor het aanvragen van een uitbreiding gaat u naar Formulieren voor aanvraag ontheffingen.

De RDW gaat dan in overleg met de desbetreffende wegbeheerder over het uitbreiden van de autonome beslisruimte.


Recentelijk opengestelde LZV wegen

Een aantal LZV wegen zijn alleen te bereiken via andere LZV wegen. Dit zijn:

LZV-weg Hoogewaard uitsluitend te bereiken via LZV-weg(en): Vanaf Rijksweg N11 - aansluiting 4 (Alphen aan den Rijn-West) - Leidse Schouw - Maximabrug - Gnephoek - Hoogewaard tot huisnummer 210 (V.V.)

LZV-weg Linie uitsluitend te bereiken via LZV-weg(en): Vanaf Rijksweg A15 - aansluiting 38 (Elst) - (Rijksweg-Zuid) - Rietgraafsingel – Linie (V.V.)

LZV-weg Tussenweg uitsluitend te bereiken via LZV-weg(en): Vanaf aansluiting 11 (Medemblik) - provinciale weg N239 -Agriport - Flevoweg -Tussenweg tot de brug (V.V)

LZV-weg Wagenpad uitsluitend te bereiken via LZV-weg(en): Vanaf aansluiting 11 (Medemblik) - provinciale weg N239- Agriport -Wagenpad tot de brug (V.V.)