Toegang tot registers van de RDW aanvragen

Wilt u als verzekeringsmaatschappij of gevolmachtigd agent toegang tot de registers van de RDW? Vraag dan een CRWAM-code aan. Om gegevens uit te wisselen met onze registers heeft u ook een RDW-certificaat nodig. Tenzij u dit regelt via een provider.
Hier vindt u de gegevens die u bij ons kunt opvragen.
  • U heeft een actuele vergunning als verzekeraar, afgegeven door De Nederlandse Bank. Óf u bent een gevolmachtigd agent en heeft een actuele vergunning bij de AFM.
  • U staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als verzekeringsmaatschappij.
 • Om toegang te krijgen tot onze registers heeft u als verzekeringsmaatschappij of gevolmachtigd agent een CRWAM-code nodig.

  1. Vul het formulier in Aanmeldingsformulier CRWAM-code (pdf, 219kb). De tekenbevoegde tekent.
  2. Mail het formulier naar [email protected].
  3. Als u aan de voorwaarden voldoet, sturen wij u binnen 5 werkdagen de CRWAM-code.
  4. Heeft u de CRWAM-code ontvangen? Voor toegang tot onze registers is naast deze code ook een RDW-certificaat nodig. Behalve als u werkt met de provider Solera. In dat geval stemmen zij de voorwaarden voor toegang met u af.
 • Heeft uw organisatie de CRWAM-code ontvangen? Voor toegang tot onze registers is naast de CRWAM-code ook een RDW-certificaat nodig. Hiermee kunt u muteren en raadplegen. Dit kan via de RDW-applicatie CRWAM of via uw eigen applicatie en XML.

  Uitwisseling via XML

  Als u zelf de software bouwt voor toegang tot het verzekeringsregister loopt de uitwisseling via XML. Wilt u meer informatie over het bouwen van een aansluiting op het verzekeringsregister via XML? Stuur dan een mail naar [email protected].

  Zo vraagt u het certificaat aan

  1. Vul het formulier in Aanmeldingsformulier online toegang tot de registers van de RDW (pdf, 140kb)
  2. Geef bij uw aanvraag aan of uw organisatie de kosten voor de producten die u gaat afnemen via automatische incasso of op rekening betaalt.
  3. Lees de Algemene Voorwaarden CRWAM, WEBREB en XML-verbinding en zorg voor een handtekening van de tekenbevoegde.
  4. Mail het formulier naar [email protected].
  5. Keuren wij uw aanvraag goed? Dan sturen wij het certificaat per post. De pincode ontvangt u apart in een andere brief.
  6. Installeer het certificaat op uw computer. Zie Handleiding RDW-certificaat.
  7. U kunt nu muteren in het verzekeringsregister. Dit kan via de RDW-applicatie CRWAM of via uw eigen applicatie en XML.
  8. Wilt u voor schadeafhandeling gegevens bij ons raadplegen? Daarvoor hebben we de applicatie InfoRM Schade. Neem hiervoor contact op met  [email protected]
 • Zijn er veranderingen bij uw organisatie? Geef dit op tijd aan ons door. Stuur een e-mail naar  [email protected]. Wijzigingen die u bijvoorbeeld door moet geven zijn:

  • Contactgegevens: naam contactpersoon , telefoonnummer, mailadres, adres van uw bedrijf
  • (Nieuwe) volmacht relatie
  • Nieuwe bedrijfsnaam, fusie of overname

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed