APK-keurmeesters ontvangen eerste nieuwe RDW-bevoegdheidspas

Iedere APK-keurmeester zal om de twee jaar het examen APK-bevoegdheidsverlenging doen om de bevoegdheid tot keuren te behouden. Op deze manier zorgen we ervoor dat de APK-richtlijnen bekend blijven onder de APK-keurmeesters en hun kennisniveau hoog blijft. Ook de nieuwe ontwikkelingen (regelgeving) worden in de examens van IBKI verwerkt.

APK-regelgeving

Door een aanpassing in de APK-richtlijn worden bevoegdheidspassen van keurmeesters, LPG en tachograaf technici aangepast. Naast het vermelden van de bevoegde EU-voertuig categorieën komt er nu ook een pasfoto en een handtekening op de bevoegdhedenpas te staan.

RDW-bevoegdheidspas

Op dinsdag 1 mei zijn de eerste passen officieel uitgereikt aan vier keurmeesters die net geslaagd zijn voor het verlengen van een bevoegdheid APK 1 (zwaar). Hens Peeters Weem, senior adviseur omgevingsmanagement, mocht de eerste passen samen met Dennis Dubbers, Teamcaptain examenuitvoering, uitreiken in Nieuwegein.Volgens Dennis Dubbers: “Het slagingspercentage voor het verlengen van een bevoegdheid is hoog. Het merendeel van de ervaren keurmeesters die een examen bevoegdheidsverlenging doen, behalen dit met positief resultaat.

Samenwerking

Ook Hens Peeters Weem is enthousiast: “We kunnen zien dat de keurmeesters en technici zich goed voorbereiden op het examen en erg betrokken zijn bij de functie van keurmeester. Wij werken daarom ook goed samen met de keurmeesters en met IBKI en gezamenlijk streven we naar het doel dat iedereen veilig en vertrouwd de weg op kan”.