Melding onveilige website: check uw firewall

De RDW ontvangt de laatste tijd berichten van zakelijke klanten die bij inloggen met een RDW-certificaat de melding krijgen dat onze website niet veilig zou zijn. De RDW heeft deze klachten uitgezocht: U zou deze melding kunnen krijgen doordat uw computer niet de meest recente versie van Microsoft gebruikt of niet volledig is bijgewerkt met de laatste updates.

Alle versies van Windows beschikken over een soort kluis waarin certificaten zijn opgeslagen die nodig zijn voor het functioneren van websites. De inhoud  van deze kluis wordt bijgehouden door Windows update. Als de computer is ingesteld op Windows Update, worden deze certificaten automatisch geïnstalleerd.

Firewall

In Windows 10 heeft Microsoft dit systeem aangepast en worden de certificaten niet meer standaard aangeboden en up to date gehouden. Bij bezoek aan een website haalt Windows de certificaten op en stopt ze alsnog in een kluis, zodat er geen foutmelding verschijnt. Voorwaarden is wel dat dit wordt toegelaten door  de firewall en/of internetfilter die vaak op een bedrijfsnetwerk zijn geïnstalleerd.

Wat kunt u doen?

Zorg er voor dat de recente updates van Microsoft Windows zijn geïnstalleerd en informeer of uw firewall deze updates niet blokkeert.