Tellerregistratie voor motoren

Vanaf 1 juli krijgen erkende bedrijven de plicht om ook voor motorfietsen de tellerstand te registreren. Met deze maatregel wil de overheid de handel in motorfietsen minder vrijblijvend maken. Meer informatie over de geregistreerde tellerstanden moet kopers helpen om een betrouwbare motorfiets aan te schaffen. Tellerregistratie is een gezamenlijke wens van overheid, de Vereniging Aanpak Tellerstanden en motorbranche en moet economische fraude tegengaan en de verkeersveiligheid verbeteren. 

Voorbereiding

In het eerste half jaar van 2021 zal de motorbranche en de RDW erkende bedrijven helpen bij de voorbereiding op deze nieuwe taak. De meeste motorbedrijven registreren nu al tellerstanden en zullen slechts merken dat hun managementsysteem aangepast wordt. Ook sommige autobedrijven krijgen met de registratie te maken, bijvoorbeeld als ze een inruilmotor in bedrijfsvoorraad nemen of trikes of quads met een motorkenteken verkopen.

Meer informatie

Alle informatie over tellerregistratie voor motorfietsen is te vinden op onze website. In de loop van 2021 wordt deze pagina gevuld met informatie om bedrijven te helpen bij hun nieuwe taak. Of lees op onze website het eerder verschenen nieuwsbericht: ministerraad stemt in met regelgevingsvoorstel tellerfraude.