Uitbreiding digitale regelgeving met tachograaf en lpg

De APK-regelgeving is al enkele jaren digitaal beschikbaar voor iedereen. Vanaf 17 september is de digitale regelgeving voor de erkenningen Tachograaf en Gasinstallatie ook online beschikbaar. Met de komst van de website ‘online regelgeving tachograaf’ en de website ‘online regelgeving LPG’ vindt u het antwoord op uw vraag veel sneller en eenvoudiger. 

Meer dan regelgeving alleen

De websites bieden meer dan alleen de regelgeving. De bouwers hebben goed geluisterd naar de wensen van de keurmeesters en de technici zelf. Centraal stond het snel en makkelijk vinden van gegevens. Hieronder een kort overzicht van hoe we de website Tachograaf en LPG hebben ingericht:

  • De tachograaf-regelgeving van analoge, 1e generatie en de 2e generatie tachografen worden apart getoond.
  • Bij de lpg-regelgeving zijn alle inbouweisen overzichtelijk bij elkaar geplaatst.
  • Op de website staan niet alleen de keuringseisen, maar ook de wijze van keuren en eventueel een toelichting op de eisen bij elkaar.
  • Regelgeving en bijbehorende informatie zijn praktisch bij elkaar geplaatst. Er is een overzicht te vinden van de wijzigingen in de regelgeving inclusief de vervallen eisen.
  • Zoeken en vinden kan via een eenvoudig menu.

Voordelen online informatie geven

Een groot voordeel van informatie online aanbieden is dat de informatie altijd actueel is. Onze websites worden dagelijks beheerd en bij wijzigingen snel bijgewerkt. Daarnaast spelen we in op klantvragen.

Online regelgeving

Via de landingspagina: www.rdw.nl/handboeken krijgt u een overzicht met alle online regelgeving. Of u kunt direct naar de online handboeken: