Foto verplicht bij registreren (land)bouwvoertuig

Met ingang van 21 juni moet je een foto van het typeplaatje toevoegen als je een tractor, een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) of door deze voertuigen getrokken materieel registreert.

Het toevoegen van een foto van het typeplaatje met daarop het duidelijk leesbare Voertuig Identificatie Nummer (VIN) is verplicht vanaf 21 juni. Staat het VIN niet op het typeplaatje, dan moet er een foto van het VIN toegevoegd worden. Ook hiervoor geldt dat het VIN duidelijk leesbaar moet zijn. 

Snellere afhandeling

Nu is het nog zo dat we regelmatig nadere informatie en foto’s moeten opvragen, hierdoor duurt de afhandeling langer. Doordat de foto vanaf 21 juni meteen bij de registratie wordt meegestuurd, is het mogelijk de aanvraag sneller af te handelen.  

Online registreren

Registreren kun je dit jaar gemakkelijk online doen. De gegevens die je daarvoor nodig hebt, staan op de pagina registratie van onze website. Naast het VIN zijn dat onder andere het merk van het voertuig, de handelsbenaming en het type. Je vindt hiervoor op onze website een hulpformulier waarop alle benodigde gegevens staan. Dat kun je per voertuig printen en meenemen naar het voertuig om het daar in te vullen en de foto te maken. Op onze website staat ook een filmpje dat uitleg geeft bij het vinden van de voertuiggegevens. Heb je de benodigde voertuiggegevens verzameld, dan kun je snel en gemakkelijk registreren. Zonder de benodigde voertuiggegevens is registreren niet mogelijk.