Mondkapjesplicht bij bezoek RDW

Naar aanleiding van de persconferentie op 2 november heeft de RDW besloten vanaf 8 november het dragen van mondkapjes weer verplicht te stellen.

Mondkapjes bij RDW-bezoek

Voor bedrijven waar een RDW-medewerker komt voor bijvoorbeeld het uitvoeren van een steekproef of een ander (toezicht)bezoek is het verplicht dat medewerkers die direct contact hebben met de RDW-medewerker een mondkapje dragen. Deze maatregel nemen we omdat we willen dat onze medewerkers hun werk op een veilige manier kunnen uitvoeren. Onze medewerkers dragen verplicht een mondkapje.
 

Mondkapjes bij de RDW-(keurings)locaties 

Tijdens het bezoek aan een RDW-locatie, zoals een keuringsstation en het RDW-testcentrum, geldt ook de verplichting tot het dragen van een mondkapje. Daarnaast is het noodzakelijk dat u de aanwijzingen ter plaatse goed opvolgt.

Veiligheid op (keurings)locaties

Voor de veiligheid van onze klanten en onze medewerkers zijn de basisregels leidend op alle RDW- (keurings)locaties. Daarnaast is het dringende advies:   

  • alleen te komen; 
  • rekening te houden met de geldende afspraken;  
  • de aanwijzingen van de RDW-medewerkers op te volgen.

Dienstverlening

Er zijn momenteel geen aanpassingen in de dienstverlening. Houd hiervoor onze corona-pagina met laatste nieuws en maatregelen in de gaten.

Meer informatie 

De komende dagen ontvangen erkenninghouders een brief over het gebruik van mondkapjes bij bezoeken aan en van de RDW (pdf, 35kb). Instructies voor het gebruik mondkapjes vindt u op de website van Rijksoverheid.