Ondergrens aantal (land)bouwvoertuigen tegelijk registreren verhoogd

Vanaf 30 juni kan u alleen nog wagenparken van 200 of meer (land)bouwvoertuigen tegelijk voor registratie bij ons aanbieden. Het gaat het om (land)bouwvoertuigen die vóór 1 januari 2021 in gebruik zijn genomen. Tot deze maatregel is besloten na overleg met de branche.

Eerder lag de ondergrens op 25 voertuigen. Als u minder dan 200 (land)bouwvoertuigen heeft, registreert u deze individueel via deze website. Het registreren van meer voertuigen tegelijk is in het leven geroepen voor u om tijd te besparen bij de registratie. Het moet leiden tot minder administratieve lasten bij u als eigenaar van grote aantallen (land)bouwvoertuigen.  

Betere online hulp bij aanvragen

De ervaring van de afgelopen maanden leert dat de tijdsbesparing niet altijd goed lukt. Nog steeds is er veel contact met bedrijven nodig om de registratie af te ronden. Daarom bieden we u nu betere hulp bij individuele aanvragen via onze website om de goede voertuiggegevens in te vullen. Ook de verplichte foto draagt hieraan bij. Hiermee handelen wij de aanvraag makkelijker en sneller voor u af.  

Individuele aanvragen tot 31 december 2021

Met ingang van 30 juni 2021 registreert u als eigenaar van minder dan 200 (land)bouwvoertuigen uw voertuigen individueel via deze website. Dit kan tot en met 31 december 2021. Vanaf 1 november 2021 is het registreren van 200 of meer voertuigen tegelijk niet meer mogelijk. Eigenaren van meer dan 200 (land)bouwvoertuigen, moeten deze dan individueel registreren.  

Tijdsbesparing door juiste gegevens

Bij de registratie bespaart u tijd door van te voren na te gaan welke gegevens nodig zijn en hoe u die achterhaalt. Als u de gevraagde gegevens niet of niet juist invult, handelen wij de aanvraag niet af. Op deze webpagina vindt u meer informatie over de benodigde voertuiggegevens en waar u deze vindt.  

Efficiënt grote aantallen registeren

Het registreren van 200 of meer (land)bouwvoertuigen tegelijk is alleen mogelijk voor ingeschreven rechtspersonen bij de KVK. Als Maatschap of eenmanszaak kunt u geen gebruik maken van deze mogelijkheid. De tijdelijke mogelijkheid is bedoeld om bedrijven met honderden voertuigen, zoals verhuur- en leasemaatschappijen, in de gelegenheid te stellen om op een efficiënte manier grote aantallen voertuigen tegelijk in te schrijven. Als u in het bezit bent van een groot wagenpark, dan doet u er goed aan de registraties tijdig aan te vragen. Zo kunnen wij de aanvragen op tijd afhandelen.  

Voor het registreren van meer voertuigen tegelijk vult u dit aanvraagformulier in. Na ontvangst hiervan nemen wij contact met u op.