Pas op voor vals e-mailbericht

De RDW waarschuwt voor e-mailberichten waarin wordt gevraagd de inschrijving van het lidmaatschap te verlengen en een bedrag van 7,99 euro te betalen. Dit bericht en de website zijn vals. Wij versturen nooit e-mailberichten waarin we u vragen persoonsgegevens of bankgegevens door te geven. Ook vragen wij nooit per e-mail om betalingen te doen.

De mails hebben als onderwerp:

  • Er staat een ongelezen bericht voor u klaar in MIJNRDW
  • Laatste aanmaning

Heeft u zo’n valse e-mail ontvangen? Verwijder hem dan direct uit uw mailoverzicht en uw prullenbak of verwijderde items. Klik niet op links in de mail, geef geen gegevens door en beantwoord de mail niet. 

Identiteitsfraude

Heeft u gegevens ingevuld en/of een betaling gedaan via de website die in de mail vermeld staat? Dan bent u mogelijk slachtoffer geworden van (identiteits)fraude. Mensen maken dan misbruik van uw gegevens. Wij adviseren u om een melding van mogelijke fraude te doen bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude.

Heeft u een betaling gedaan? Neem dan direct contact op met uw bank en doe aangifte bij de politie. Heeft u alleen de link naar de website aangeklikt? Dan raden wij u aan om een virusscan uit te voeren en cookies en websitegeschiedenis te verwijderen. Wij hebben maximale zorg voor de veiligheid van persoonsgegevens. We onderzoeken daarom de valse e-mails en nemen maatregelen waar dat kan.

Meer informatie 

Meer informatie over het omgaan met phishingmail leest u op de informatiepagina over phishing van de Rijksoverheid. Op die website leest u ook meer over identiteitsfraude.