Rijksoverheid lanceert meldpunt registratiefouten

In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties uw gegevens. Ook de RDW. Het gaat om gegevens van bijvoorbeeld uw voertuig(en), drone(s) of erkenning. Het is belangrijk dat die gegevens kloppen. Staan uw gegevens of die van uw voertuig(en) fout in een registratie van ons? Dan is het belangrijk om deze snel te herstellen.

Staan uw gegevens of die van uw voertuig(en) fout in een registratie van ons? Dan is het belangrijk om deze snel te herstellen. Als de geregistreerde gegevens volgens u niet juist zijn, kunt u contact met ons opnemen. Dat kan via het contactformulier. Lever bij uw aanvraag zoveel mogelijk documenten aan waaruit blijkt dat de gegevens niet juist zijn. Wij beoordelen uw aanvraag en informeren u daarna verder. 

Als het corrigeren niet lukt

Soms lukt het niet om een fout te herstellen. Bijvoorbeeld omdat u niet bij ons, maar een andere overheidsorganisatie moet zijn om de fout te corrigeren. Het kan dan knap lastig zijn om erachter te komen bij welke overheidsorganisatie u wél moet zijn. Vanaf nu helpt het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO) je daarbij door:

  • de weg te wijzen naar de overheidsorganisatie die de foute gegevens kan corrigeren;
  • te helpen wanneer het u niet lukt. Het MFO gaat dan aan de slag om de fout, en de problemen die daardoor zijn ontstaan, op te lossen;
  • te helpen bij het corrigeren van de foute gegevens als meer dan één overheidsorganisatie bij de foute gegevens betrokken is óf als het gaat om registratie-overstijgende problemen en fouten; 
  • te helpen als blijkt dat de gegevens wel kloppen, maar het bijvoorbeeld door een verkeerde interpretatie onbedoelde gevolgen voor u heeft; 
  • de gevolgen van het gebruik van foute gegevens (zoals aanmaningen en boetes) zoveel mogelijk te stoppen tot de oplossing is bereikt. Zo lang u geen oplossing hebt, doet het MFO alles om te zorgen dat u niet verder in de problemen komt. Is de oplossing bereikt, dan helpt het MFO bij het herstellen van de gevolgen.

Waar het MFO te vinden is

Het MFO werkt samen met u en álle betrokken overheidsorganisaties, net zo lang tot uw gegevens weer kloppen. Het beheert de opgedane kennis en deelt deze met andere overheidsorganisaties. Op rvig.nl/mfo en op Rijksoverheid.nl staat een formulier voor u als bedrijf waarmee u online een melding kan doen.