Versnelde inschrijving voor (land)bouwvoertuigen

Vanaf 15 juni 2021 is Versnelde Inschrijving beschikbaar voor land- en bosbouwtrekkers, land- en bosbouwaanhangwagens en verwisselbare getrokken machines. Nieuwe voertuigen met een typegoedkeuring kunnen dan worden geregistreerd en op kenteken gezet zonder afzonderlijk onderzoek.

Met de bevoegdheid Versnelde Inschrijving kunt u met een unieke importeurscode online registreren en een kenteken aanvragen voor nieuwe en ongebruikte (land)bouwvoertuigen van de categorie T, C, R en S met een typegoedkeuring. Om de bevoegdheid Versnelde Inschrijving aan te vragen moet u een erkenning Bedrijfsvoorraad hebben óf vraagt u een Versnelde Inschrijving en de erkenning Bedrijfsvoorraad tegelijk aan.

Voorwaarden Versnelde Inschrijving

U mag via de Versnelde Inschrijving alleen kentekens aanvragen voor voertuigen die:

  • nieuw en ongebruikt zijn;
  • een Certificaat van Overeenstemming (CvO) hebben. U schrijft het voertuig in op basis van het CvO dat door de fabrikant van het voertuig is afgegeven;
  • binnen 5 dagen beschikbaar zijn in Nederland voor een eventuele steekproef. De Versnelde Inschrijving voor mobiele machines komt beschikbaar als de nationale typegoedkeuring voor mobiele machines is ingericht.

Typegoedkeuring verplicht

Nieuwe en ongebruikte land- en bosbouwtrekkers, land- en bosbouwaanhangwagens en verwisselbare getrokken machines zonder typegoedkeuring kunnen niet worden ingeschreven via de Versnelde Inschrijving. Deze voertuigen moeten vanaf 1 juli 2021 voor registratie worden gekeurd op één van onze keuringsstations. Met ingang van 1 juli is het online registreren van deze voertuigen via rdw.nl/registreren niet meer mogelijk.