Aanvragen erkenning GWC keuren van snor- naar bromfiets nu mogelijk

Vanaf 9 november is het mogelijk om de 'erkenning Goedkeuring Wijziging Constructie (GWC) keuren van snor- naar bromfiets' aan te vragen. Het voordeel van deze erkenning is dat vanaf maandag 2 januari snorfietseigenaren bij u terecht kunnen voor de keuring van hun ombouw van snorfiets naar bromfiets. We verwachten een toename van ombouwkeuringsverzoeken aangezien vanaf 1 januari de helmplicht ingaat voor snorfietsers.

Het keuren van een snor- naar bromfiets via een erkenninghouder is alleen mogelijk als de snorfiets een bepaalde Europese typegoedkeuring heeft. Via de RDW-kentekencheck kunnen snorfietseigenaren zien of de snorfiets de juiste Europese typegoedkeuring heeft om door een erkenninghouder te mogen laten keuren.

Aanvragen erkenning

Door het indienen van deze aanvraag verklaart u dat u op de hoogte bent van de geldende eisen en voorschriften en dat uw bedrijf voldoet aan de eisen die wij daaraan stellen. Op de pagina Erkenning keuren snor- naar bromfiets aanvragen leest u alle informatie over deze erkenning en kunt u uw aanvraag indienen.