Nieuwe Engelse site live

Vanaf dinsdag 25 oktober heeft onze website een aparte Engelse site. U vindt de site op www.rdw.nl/en.

De nieuwe site www.rdw.nl/en bevat pagina’s met relevant nieuws en informatie in het Engels. Er was op rdw.nl al wel informatie in het Engels beschikbaar, maar die werd aangeboden tussen de Nederlandse pagina’s, met een Nederlandse hoofdnavigatie en zoekmachine.  Vanaf nu hebben we 1 Engelse homepage met nieuws en informatie. Dit scheelt klikken en is gebruiksvriendelijker. De site is beter vindbaar in Google én voldoet beter aan de toegankelijkheidseisen.

Single Digital Gateway

Met de komst van de Engelse site voldoen we aan de eisen van de Single Digital Gateway (SDG). Hiermee dragen we bij aan een eenvoudige toegang tot digitale overheidsdienstverlening in de Europese Unie voor burgers en bedrijven. Op het portaal ‘ YourEurope’ staan doorverwijzingen naar betrouwbare informatie over overheidsdiensten,-producten en -procedures in Europa. De centrale toegangspoort YourEurope verwijst gebruikers door naar de juiste websites in de verschillende lidstaten. Een groot deel van onze pagina’s heeft het YourEurope beeldmerk waardoor dit nu geautomatiseerd gaat. 

Doorontwikkeling

De livegang van www.rdw.nl/en is slechts het begin. De komende periode werken wij aan een doorontwikkeling van deze site.