Online importproces volledig met VIA-dienst

Vanaf 12 september verdwijnen de aanvraagformulieren voor de online aanvraag van een kenteken voor importvoertuigen. Vanaf die dag kunnen bedrijven met de erkenning Bedrijfsvoorraad ook online een kenteken aanvragen met onze dienst Versnelde individuele aanvraag (VIA) voor eerder in EU/EVA geregistreerde voertuigen met een kentekenbewijs zonder Europese typegoedkeuringsgegevens. Aan de voertuigen zijn wel voorwaarden verbonden.

Fysieke controle bij keuringsstation naar keuze

Per 12 september kunt u ook zelf kiezen bij welk RDW-keuringsstation u de fysieke controle van het voertuig wilt laten doen, mocht deze controle nodig zijn na de online aanvraag. Deze afspraak bij het keuringsstation moet wel binnen 3 weken plaatsvinden. Eerder was dit binnen 8 weken. 

Overige voertuigen weer naar keuringsstations

Voor voertuigen die niet aan de voorwaarden voldoen, moet u weer een afspraak bij een RDW-keuringsstation maken. Dit geldt bijvoorbeeld voor voertuigen afkomstig van de Domeinen en voor nieuwe en ongebruikte voertuigen met CvO/IGC. De aangepaste voorwaarden en het beleid tijdelijke importprocedure leest u vanaf 12 september op onze website.