RDW maakt voertuigrapport online beschikbaar

Vanaf 1 augustus kunnen erkenninghouders het RDW-voertuigrapport koppelen aan online advertenties op occasionwebsites. Zo zien potentiele kopers van een gebruikte auto of motor de geregistreerde gegevens van het voertuig, zoals de tellerstanden.
Een gratis voertuigrapport was tot nu toe alleen op papier of bijvoorbeeld als fotobestand in de advertentie beschikbaar. Het RDW-voertuigrapport is nu voornamelijk te vinden onder de voorruit van auto’s in occasionshowrooms.

Online beschikbaar 

Deze zomer bouwt een groot aantal occasionwebsites een nieuwe functie in om, naast de advertentie van de auto, óók het RDW-voertuigrapport online zichtbaar te maken. Het rapport bevat technische informatie en geeft de bezoekers van occasionwebsites die interesse hebben in een bepaalde gebruikte auto een extra stukje zekerheid. 

Transparantie 

“Er was tijd nodig om de koppeling te realiseren, omdat tellerstanden privacy- en fraudegevoelige informatie bevatten”, aldus René Vermeulen, Relatiemanager bij de RDW. “Wij zijn blij dat we met het RDW-voertuigrapport, een betrouwbaar stuk informatie, potentiele kopers online van betrouwbare informatie kunnen voorzien. De koppeling met online advertenties zorgt voor meer transparantie.”

Meer informatie

Op de pagina RDW-Voertuigrapport aanvragen door erkenninghouder lees je o.a. hoe de aanvraag werkt, hoe je toestemming kunt geven en welke gegevens in het rapport te vinden zijn.