Succesvolle eerste RDW Summer Conference

Op 14 en 15 september jl. werd de eerste internationale RDW Summer Conference gehouden op ons Testcentrum in Lelystad. Het thema van beide dagen was ‘The Connected Automated Vehicle’ en met behulp hiervan kwamen actuele uitdagingen en kansen aan bod in de wereld van typegoedkeuringen. Op dag 1 waren de aangewezen Technische Diensten’s aanwezig en dag 2 was bedoeld voor internationale voertuigfabrikanten die (potentieel) klant zijn van de afdeling Testen. 

" "

Samenwerking

Het event had als doel om de samenwerking met bestaande en nieuwe relaties te verstevigen en dan met name de samenwerking gerelateerd aan het thema ‘The Connected Automated Vehicle’. Dit event fungeert dus aan de ene kant als een platform om kennis op gebundelde wijze met de markt te delen en vervolgens als een springplank voor het ophalen van nieuwe kennis in diezelfde markt.

Programma

Vooraf had ongeveer 80% van de genodigden zich daadwerkelijk aangemeld en het was een hoge opkomst daardoor. Senior Adviseur Gert-Jan Boom, verantwoordelijk voor het relatiebeheer namens de afdelingen TGK en Testen: “Het feit dat we dit initiatief hebben genomen werd zeer gewaardeerd. Dit had te maken met de inhoud en de netwerk-kansen maar ook vanwege het gebrek aan soortgelijke events. Beide dagen zijn zeer positief verlopen. We hebben met behulp van een sterk en gastvrij programma in één keer aan een belangrijk deel van de VRT stakeholders een relevant RDW visitekaartje kunnen afgeven. Hiermee geven we een stevige impuls aan de samenwerking met de aanwezige relaties.“ 

" "

Feedback

Gert-Jan vervolgt: “Ik kijk terug op wat de eerste, maar zeer waarschijnlijk niet de laatste editie van de RDW Summer Conference is. De feedback ter plekke was dermate positief dat we al hebben aangekondigd hiermee door te willen gaan. Kennis opdoen en delen is essentieel voor de RDW en dit event kan daar op gezette tijden een belangrijke bijdrage aan leveren.”