Ruim 55% meer tellerstanden motorfietsen geregistreerd in 2022

De forse toename komt omdat het vanaf 1 juli 2021 verplicht is voor erkende bedrijven om de kilometerstand van motorfietsen bij de RDW te registreren. Met deze verplichting wil de overheid de handel in motoren minder vrijblijvend maken en fraude met tellerstanden voorkomen. Een motorfiets waarvan de teller is teruggedraaid, kan namelijk onveilig zijn en is duurder in de aanschaf en in het onderhoud.

Koppelen aan online advertenties op occasionwebsites

Sinds 1 augustus 2022 kunnen RDW-erkende bedrijven het RDW-voertuigrapport ook koppelen aan online advertenties op occasionwebsites. Zo zien potentiële kopers van een gebruikte auto of motor de geregistreerde gegevens van het voertuig, zoals de tellerstanden. Het RDW-voertuigrapport is nu voornamelijk te vinden onder de voorruit van auto’s en motoren in occasionshowrooms. Een gratis voertuigrapport was tot nu toe alleen op papier of bijvoorbeeld als fotobestand in de advertentie beschikbaar. 

Opvragen gratis RDW-voertuigrapport

Geregistreerde tellerstanden zijn terug te vinden op een RDW-Voertuigrapport. Daar staan nog meer gegevens over het voertuig zoals algemene gegevens, milieugegevens, geschiedenis aantal eigenaren etc. Dit voertuigrapport is op te vragen door de eigenaar van het voertuig via onze website.   

Nog beter RDW-voertuigrapport?

De RDW onderzoekt welke informatie de burger nodig heeft om duurzamere keuzes te maken en of het voertuigrapport daarin een rol kan spelen. Wil je meedoen aan het onderzoek? Dat kan de enquête duurzame mobiliteit.