Proef kalibreren buiten RDW-openingstijden

Vanaf 1 oktober 2023 kunt u kalibraties van zondag 00.01 t/m vrijdag 17.00 uur uitvoeren en melden aan de RDW. Na het kalibreren en het opmaken van de registerkaart krijgt u dan 24 uur om de goedkeuring binnen RDW-openingstijden te melden. De proef duurt 1 jaar. RDW-erkenninghouders worden begin september via een brief hierover ge├»nformeerd. 

Smart tachograaf 2 (G2/V2)

Vanaf 21 augustus 2023 moeten nieuwe voertuigen (voor personen- en beroepsvervoer met een toegestane max. massa van meer dan 3.500 kg) de smart tachograaf 2 (G2/V2) hebben. Later moet bij voertuigen die grensoverschrijdend vervoer doen de analoge, G1- of G2/V1-tachograaf worden vervangen (retrofit).

Kalibreren buiten RDW-openingstijden

De smart tachografen hebben laat een typegoedkeuring gekregen. Dit komt door problemen met het ONSMA-signaal. Daardoor is het leveren van de tachografen later gestart. Hierdoor is er minder tijd voor de inbouw en retrofit. Daarom is met het ministerie van IenW afgesproken dat de werkplaatskaart buiten RDW-openingstijden gebruikt mag worden voor het kalibreren.

Handboek en gerelateerde documenten

Vanaf 1 oktober 2023 vindt u ook op tachograaf-handboek.rdw.nl de wijzigingen.