Nieuwe certificaten voor berichtuitwisseling

Uiterlijk aankomende vrijdag (5 april) om 8:00 uur worden de certificaten voor berichtuitwisseling via de ssl-verbinding met de RDW vernieuwd. Op dat moment moeten onze betrokken partners de uitgever ‘Digicert’ als vertrouwde partij hebben toegevoegd aan de vertrouwde uitgevers (Certificate Authority, CA). Dit is een gevolg van de overname van QuoVadis door Digicert.

Betrokken klanten zijn geïnformeerd

Dit betreft de certificaten voor berichtuitwisseling met berichten.rdw.nl, psb.rdw.nl, ivi.rdw.nl en tkr.rdw.nl. Partijen die met deze certificaten werken, zijn hierover reeds door de RDW geïnformeerd.

Digicert als vertrouwde uitgever

Deze certificaten worden niet door de RDW zelf uitgegeven, maar door Digicert. Partijen die met de betreffende certificaten werken, hebben op dit moment ‘QuoVadis’ als vertrouwde partij voor deze certificaten. Door de eerdere overname van QuoVadis door Digicert, moeten de betrokken partijen nu ‘Digicert’ als vertrouwde partij toevoegen (CA). Hiermee wordt het rootcertificaat van de vertrouwde partij ook toegevoegd.

Betrokken klanten hoeven niet tot vrijdagochtend te wachten; Digicert kan op ieder moment als vertrouwde partij (CA) worden toegevoegd.