Update: De technische storing is opgelost

De technische storing bij de RDW van donderdag 13 juni is opgelost. Onze diensten zijn weer beschikbaar. Door de technische storing ondervindt de branche ook vandaag nog problemen, veroorzaakt door het inhalen van achterstanden bij de RDW. Nogmaals onze excuses. 

Oorzaak verstoring 

Donderdagmorgen 13 juni is om 04:30 uur een schonings-script voor onze database opgestart. De afronding van de schoning was gepland om 08:00 uur. De schoning bleef echter doorgaan en zorgde voor volledige uitval van onze dienstverlening. Daarom hebben we de schoning om 09:15 stopgezet, waarmee een terugrol mechanisme in werking trad. Dit veroorzaakt dat de dienstverlening maar voor 70% beschikbaar was en voor 30 % dus niet. Helaas duurde de terugrol langer dan verwacht. Om 19:30 uur was de dienstverlening weer beschikbaar. 

Storing in online dienstverlening

Donderdag 13 juni kon er geen of minder goed gebruik worden gemaakt van onze online diensten. Dit raakte onder andere het overschrijven van een kenteken, het afmelden van APK-keuringen, het Nationaal Parkeer Register (NPR), tachograaf, LPG en ook het aanvragen van rijbewijzen.