Examen tachograaftechnicus

Als u tachograaftechnicus wilt worden, dan kunt u zich bij IBKI aanmelden voor het examen ‘Tachograaftechnicus’. Het examen ‘Tachograaftechnicus’ bestaat uit twee blokken. Blok één is een theorietoets met 50 meerkeuzevragen (tijdsduur 75 minuten). Blok twee is een praktijkexamen (tijdsduur 60 minuten).

Examen bevoegdheidsverlenging

Tachograaftechnici die een diploma hebben van VDO of Casu dat is afgegeven vóór 1 januari 2017 kunnen een examen ‘bevoegdheidsverlenging tachograaf technicus’ doen bij IBKI.

Het examen ‘Bevoegdheidsverlenging tachograaftechnicus’ bestaat uit een theorietoets met 50 meerkeuzevragen die betrekking hebben op het handboek tachograaf (tijdsduur 75 minuten).

Verloopt uw bevoegdheid bijna? Vanaf 1 juni 2020 is het mogelijk om vanaf 6 maand voor het verlopen van uw bevoegdheid het examen bevoegdheidsverlenging te doen.

In samenspraak met een opleidingsinstituut biedt IBKI de mogelijkheid het examen bevoegdheidsverlenging op locatie af te leggen. Neem hiervoor contact op met een opleidingsinstituut of IBKI. Op de website van IBKI vindt u deze link opent in een nieuw venstermeer informatie over het examen  (bijvoorbeeld over het combineren van opleiden en examinering).

De bevoegdheidspas is vier jaar geldig. Afhankelijk van het resultaat van het examen 'Bevoegdheidsverlenging Tachograaftechnicus' wordt de geldigheid van de bevoegdheidspas steeds met 4 jaar verlengd.